Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

28 Şubat sanığı Refik Zeytinci: Ben de 28 Şubat mağduruyum

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Duruşma sanık savunmaları alınıyor. Savunması alınan sanık, dönemin...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Duruşma sanık savunmaları alınıyor. Savunması alınan sanık, dönemin İstihbarat Okul Komutanı Refik Zeytinci kendisinin de 28 Şubat mağduru olduğunu söyledi.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davaya 28. duruşma ile devam ediliyor. Savunması alınan dönemin İstihbarat Okul Komutanı Refik Zeytinci, “Ben de 28 Şubat mağduruyum. Emekli olduktan sonra hayatımı idame ettirmek için sivil bir hastanede çalıştım. Bir süre sonra telefonla aranarak orduevlerine giriş yasağım olduğu söylendi. Yeğenimin düğününü orduevinde yapmak istedim. Başvurumun reddedildiği tarafıma söylendi. İzmir’de bir orduevinde yılbaşında düzenlenen bir eğlence için giriş bileti aldım. Daha sonra şahsıma orduevine giriş iznimin olmadığını ve biletleri geri vermemi istediler.” dedi.

Sanık avukatlarından birinin “Kesin olarak orduevlerinden ilişkiniz ne zaman kesildi? Genelkurmay’a bununla ilgili herhangi bir yazı yazdınız mı?” sorularına Zeytinci, “2000’den beri orduevlerine alınmıyorum. Bu konuda Genelkurmay Başkanlığı’na mektup yazdım, ama cevap alamadım. Orduevlerine giriş iznimin verilmemesi Genelkurmay’ın tasarrufudur.” cevabını verdi.

Görev yaptığı komutanlığın Genelkurmay Başkanlığı’na direkt bağlı olmadığını belirten Zeytinci, “Görev yaptığım komutanlık Genelkurmay İstihbarat Komutanlığına bağlıdır. BÇG toplantılarına katılmadım ve hiçbir görev almadım. Görev yaptığım komutanlıktan hiç kimseyi görevlendirmedim. Görev yaptığım yer istihbarat toplamakla görevli yer değildir. Görev yaptığım yer gelen kursiyerlere istihbarat toplama ile ilgili eğitim vermektir.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.