Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

28 Şubat davasında Engin Alan savunmasını yaptı

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Duruşmada dönemin Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Engin Alan’ın...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Duruşmada dönemin Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Engin Alan’ın savunması alındı.

Suçlamaları reddeden Alan, "İrtica ile mücadele eylem planı toplantısına katıldığımı hatırlamıyorum ama Genelkurmay Başkanlığı katılmamı emrettiyse bir asker olarak görevi yerine getirdim. Toplantılarda bana ait beyan yok. Toplantılara katılmışsan sadece izlemişimdir. Toplantılarda hükümete karşı cebir şiddet içeren beyanlarda bulunduğu söyleniyor. Benim toplantı tutanaklarında herhangi bir beyanım yok. BÇG’ye ait olduğu söylenen telefon rehberinde de yokum. Neresinden bakarsanız bakın iddianame benim BÇG’nin hiçbir yerinde olmadığımı söylüyor. Özel kuvvetler komutanlığı BÇG ile hiçbir yazışma yapmamış." dedi.

Batı Eylem Planı’nın Özel Kuvvet Komutanlığı’na dağıtımının yapılmadığını ileri süren Alan, "Bana da kişiye özel bir belge gelmemiş. Bu dokümanın yayımlandığı sırada Kuzey Irak’ta PKK terör örgütü ile mücadele ediyordum. Hazırlamadığım ilgim imzam parafım olmadığı Kuzey Irak’ta ve Güneydoğu’da bulunduğum için bu belgenin benim bir sorumluluğum olmaz. BÇG psikolojik harekât planları iddianamede sıralandı. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın psikolojik harekât diye bir görevi yoktur. Bu psikolojik harekât dairesine aitti. O gün yoktu bildiğim kadarı ile bugün de yok." şeklinde savunma yaptı.

Alan, katılan avukatların müdahillik durumu belli olmadığı için sorulara cevap vermedi. Duruşmaya öğle arası verildi.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.