Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

230 kilo geldi 204 kilo ile taburcu oldu

Devlet hastanesi kabul etmediği için Osmaniye’de özel bir hastanede tedavisine başlanan 230 kiloluk Firdevs Yaylacık’ın(48) geçirdiği 5 başarılı ameliyattan sonra 204 kilo olarak taburcu edildi.17 gün önce Kahramanmaraş'ta kilosundan dolayı...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
230 kilo geldi 204 kilo ile taburcu oldu
Devlet hastanesi kabul etmediği için Osmaniye’de özel bir hastanede tedavisine başlanan 230 kiloluk Firdevs Yaylacık’ın(48) geçirdiği 5 başarılı ameliyattan sonra 204 kilo olarak taburcu edildi.

17 gün önce Kahramanmaraş'ta kilosundan dolayı devlet hastanesine kabul edilmeyen 230 kiloluk Firdevs Yaylacık yapılan tetkikler sonucunda tedavisinin hastanelerinde ücretsiz olarak yapıldığını belirten Op. Dr. Kenan Yüce, "Firdevs Hanım bundan 17 gün önce aşır kilolarından dolayı hastanemize başvurdu. Bu tür hastalarda metebolik sendrom diye tabir ettiğimiz yandaş hastalıklar olur. Ama günümüzde bu hastalıkların tedavisi mümkündür. Gerekli tetkikleri yaptıktan sonra ameliyata aldık. Ameliyatta sırasında bazı kararlarımızı değişti. Safra kesesinde taşı çıktığı için safra kesesi ameliyatı yaptık. Mide Küçültme ameliyatı yaptık arkasından bağırsak kısaltma ameliyatı yaptık. Daha sonra göbek fıtığı vardı. Göbek fıtığı ameliyatı yaptık. Karından 18 kiloya aldık. Hastanın ameliyattan sonra erken mobilize olması gerektiği için 18 kilo yapı almak zorundaydık. Ameliyattan sonra hemen erkenden 20 kilo verdirsek erken yürümesini sağlarız diye yağ aldık. Bununla birlikte 5 ayrı ameliyat yapmış olduk. Ameliyat sonrası dönemi de iyi geçti. Hastamızın yemeleri az olduğu gibi bağırsakları kısaldığı için sindirimi de azaldı. Önümüzdeki 6-8 ay içerisinde 60-70 kilo belki daha fazla kilo verecek. Bizim açımızdan yapılan operasyonun çok başarılı geçti.” diye konuştu.

Hastaneye ilk geldiğinden kendinden ümitsiz olduğunu belirten Firdevs Yaylacık, “Hayat Hastanesi bana hayat verdi. Hocalarımdan Allah razı olsun çok memnunun. Hastane personelin hepsi bana çok iyi davrandı. Kenan Hocamdan çok memnunun. Benim için her şey bitmişti, ama buraya geldim memnun kaldım Tedavimi de üstlendiler, buraya gelip gidip tedavime devam edeceğim." diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Son kez tartılan Firdevs Yaylacık 230 kilo olarak geldiği hastaneden 204 kilo olarak taburcu edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.