Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

22 yıl yerin altında kazma salladı, şimdi ormanda balta sallıyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli 62 yaşındaki 4 çocuk 7 torun sahibi Hüsnü Baduroğlu, çalışma azmiyle gençlere taş çıkartıyor. 22 yıl maden ocağında çalıştığını anlatan Baduroğlu bu yaşta çalışmasını ise "22 yıl...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
22 yıl yerin altında kazma salladı, şimdi ormanda balta sallıyor
Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli 62 yaşındaki 4 çocuk 7 torun sahibi Hüsnü Baduroğlu, çalışma azmiyle gençlere taş çıkartıyor. 22 yıl maden ocağında çalıştığını anlatan Baduroğlu bu yaşta çalışmasını ise "22 yıl yeraltında kazma salladım, şimdi ormanda balta sallıyorum. Aileme bakmak için çalışmak zorundayım" sözleriyle ifade ediyor.

Gökçebey ilçesi Aktarla köyünde ikamet eden Hüsnü Baduroğlu(62), köyün yakınlarındaki ormanda sabahtan akşama kadar el gelir sağlıyor. Yer altında kazma sallayarak kömür çıkardığını belirten Baduroğlu, emeklilik günlerini ise balta sallayarak geçirdiğini ifade etti. Baduroğlu, "1993 yılında emekli oldum. 22 sene Zonguldak madenlerinde çalıştım, kömür kazdım. Şimdi ormanda yevmiye usulü çalışıyorum. 1250 lira emekli maaşı alıyorum. Aldığım maaş yetmiyor. Burada günlük 50 lira yevmiye alıyorum. Eşim hasta, çocuklar ve torunlar var. Ormanda yan gelir için çalışıyorum." dedi.

‘Hangisi daha kolay?’ sorusuna ise şu cevabı verdi: "Yer altı zordu. Burası daha kolay. Yer altında her an tehlike vardı. Madende çok arkadaşlarım öldü. Ben ufak tefek iş kazaları dışında büyük bir iş kazası atlatmadım. Allah’a şükür burnum kanamadan emekli oldum. Aslında balta sallaması da zor, kazma sallaması da zor. Belirli bir yaşa geldik. Gençlik zamanlarına benzemiyor. İnsanlar şaşırıyor ama ben sporumu yapmış oluyorum. Sabah 1 saat yürüyorum, akşam da aynı şekilde yürüyerek gidiyorum."

İşveren Kemal Hamarat(54) ise 11 yıldır orman işiyle uğraştıklarını ifade ederek, "3 kişi çalışıyoruz. Hüsnü abi işini çok temiz yapar. Ben olsam da olmasam da aynı işi yapar. Güvenim sonsuzdur. Her zaman abi gibi bakarım ona." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.