Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2 liralık yemeği beğenmeyen öğrenciler rektörlük önünde yumurta pişirdi

Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup ikinci öğretim öğrencisi 2 liradan satılan yemeklerin kalitesinin artırılması amacıyla önce yürüdü, sonra rektörlük binası önünde mutfak tüpüyle tavada yumurta pişirip yedi.Uludağ...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2 liralık yemeği beğenmeyen öğrenciler rektörlük önünde yumurta pişirdi
Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gören bir grup ikinci öğretim öğrencisi 2 liradan satılan yemeklerin kalitesinin artırılması amacıyla önce yürüdü, sonra rektörlük binası önünde mutfak tüpüyle tavada yumurta pişirip yedi.

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’nda, kaliteli yemek yiyemediklerini öne süren bir grup öğrenci yemekhane önünde toplandı. ‘Müşteri değil, öğrenciyiz, biz bu yemeği yemeyiz’ yazılı pankart taşıyan öğrenciler, yemeğe uyarladıkları şarkılar eşliğinde rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. Rektörlük binası önünde öğrenciler büyük bir sürpriz karşılaştı. Üniversitede görev yapan özel güvenlik elamanları rektörlük binasının giriş merdivenlerini kuşatarak öğrencilerin içeriye girmesini engelledi. Öğrenciler arasından seçilen 5 kişi 5 isteklerini Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’e aktarmak için içeri alındı. Diğer eylemci öğrenciler ise yanlarında getirdikleri mutfak tüpüyle tavada yumurta pişirdi. Yağ ve tuz kullanılmadan yapılan yumurtayı afiyetle yiyen öğrenciler, sloganlarla yemeklerin kalitesini eleştirdi.

Grup adına açıklama yapan Bilal Kesici, "Bizler, yemeklerin kalitesinin artırılması amacıyla 5 bin imza topladık. 2. öğretim öğrencilerine yemek çıkmasını istiyoruz. Yemekhane önünde uzun sıralar beklememek için fiş uygulamasının geri getirilmesini istiyoruz. Pek çok üniversitede 1-1,5 liraya yemek yenilirken Uludağ Üniversitesi’nde 2 liraya niteliksiz yemekler yiyoruz. Bu yüzden daha ucuz, daha nitelikli yemek istiyoruz. Engelli bireyler için yemekhaneye ulaşmak mümkün olmadığından yemekhaneye bir engelli geçiş yolu ya da asansör yapılmasını istiyoruz. Vejeteryan arkadaşlarımız yemekhaneden tam anlamıyla yararlanamadıkları için vejeteryan menü de çıkmasını istiyoruz." dedi.

Rektörlük önünde yumurta pişiren öğrencilere, İlyas Aydoğan isimli emekli öğretmen, “Yumurta bulduğunuza şükredin” diyerek seslendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.