Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 Mayıs için '19 günde 1919 kan bağışı'

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi'nce 19 Mayıs 1919 tarihinde milli mücadelenin başladığı Samsun'da '19 günde 1919 kan bağışı' temalı kan bağışı kampanyası düzenlenecek.    Kan kampanyasının tanıtımı...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
19 Mayıs için '19 günde 1919 kan bağışı'
Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi'nce 19 Mayıs 1919 tarihinde milli mücadelenin başladığı Samsun'da '19 günde 1919 kan bağışı' temalı kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

    Kan kampanyasının tanıtımı Fazıl Kadı Gençlik Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Samsun'un kurtuluşa giden yolda milli mücadelenin başladığı Kent olduğunu söyledi. Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadeleyi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a geldiğini belirten Yıldırım, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadeleyi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a gelişi anısına '19 günde 1919 kan bağışı' temalı kampanya gerçekleştirilecektir. Kan bağışı Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle yapılacaktır. Bu kapsamda 1 ile 19 Mayıs tarihleri arasında şehrin çeşitli yerlerinde kurulacak olan otobüs ve TIR’larda kan bağışları kabul edilecektir. Kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza şapka ve tişört hediye verilecektir. Bu kampanyamızda bizi yalnız bırakmayıp destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyoruz." dedi.

    Projeye destek veren Gençlik Merkezi Koordinatör Müdürü Gülizar Malkoç ise “Biz Kızılay’ın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Gençlerimiz bu tür konularda çok duyarlılar. Biz de gençlerin bu duyarlılığını, Kızılay’ında çabalarını birleştirerek bir projeye dönüştürmek istedik. Gençler gençlik merkezlerimizde bu konuyla ilgili çalışmalar yürütüp çeşitli kurslara katıldılar. Kan kampanyası kapsamında gençlerimizin ürettikleri çalışmalar şehrin çeşitli noktalarında kan bağışı bilincini arttırmak ve farkındalık oluşturmak için sergilenecek.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.