Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

17. Edremit Uçurtma Şenliğinde 7'den 77'ye herkes eğlendi

Edremit Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Edremit Uçurtma Şenliği'nin 17.’si Dalyan sahilinde bahar havasında gerçekleşti. Öğle üzeri başlayan Uçurtma Şenliğinde 7'den 77'ye herkes eğlendi. Güzel havada bazı vatandaşlar uçurtmalar...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
17. Edremit Uçurtma Şenliğinde 7'den 77'ye herkes eğlendi
Edremit Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Edremit Uçurtma Şenliği'nin 17.’si Dalyan sahilinde bahar havasında gerçekleşti. Öğle üzeri başlayan Uçurtma Şenliğinde 7'den 77'ye herkes eğlendi. Güzel havada bazı vatandaşlar uçurtmalar uçurarak, bazıları da yüzerek eğlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle her yıl geleneksel olarak yapılan Uçurtma Şenliği'nin 17.'si, Edremit'in Dalyan sahilinde yüzlerce uçurtma severe ev sahipliği yaptı. Sahilde Uçurtma Şenliği'nde denizde yüzen Adil Tatman, kendisini deniz hastası olarak tanıtarak, "Uçurtma Şenliği'ndeyiz, sağımızda Kaz Dağları; oksijeni bol, önümüzde deniz, deniz hastasıyım, dayanamıyorum, denize de girdim bu arada, deniz süper, sezonunu da açmış olduk." dedi.

23 Nisan Uçurtma Şenliği'ne katılan bir çocuk, "Akçay'a Edremit Belediyesi'nin organize ettiği 17. Uluslararası Uçurtma Şenliği'ne geldik, halk oyunlarında oynuyorum, ortam çok güzel, mutluyum. Babamla Akçay'da Uçurtma Şenliği'ne geldik, hava güzel, ortam güzel, eğlenmeye geldik." dedi. Türtk bayrağı tişörtüyle uçurtma festivaline katılan bir başka vatandaş, "Türkiyemizi seviyoruz, Akçayımızı seviyoruz, Uçurtma Şenliği çocuklara hayırlı uğurlu olsun, 23 Nisan'da gelemedik ama şimdi biz eğleniyoruz, bu da bizim bayramımız olsun." diye ifade etti. Uçurtma Şenliği'nde çocuklara Edremit Belediyesi'nden patlamış mısır dağıtan vatandaş ise "17. Edremit Uçurtma Şenliği'ndeyiz, herkes çok eğleniyor, çocuklara patlamış mısır dağıtıyoruz. Herkes mutlu, uçurtmalar uçuyor, harika bir gün yani." şeklinde konuştu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da artık çocukların yaza merhaba dedikleri, baharı karşıladıkları bir gün olduğunu dile getirdi. Saka, şöyle dedi: "Onların da şansı, hava gayet güzel açık, güneşli, hafif de bir rüzgar var, bu rüzgar da uçurtmalarını özgürce göklerde süzülerek uçuruyorlar. İnşallah Türkiyemiz de önümüzdeki günlerde böyle özgürce, süzülerek, uçarak daha yükseklere ulaşacak, daha ileriye taşınacak. O günlere doğru hızla ilerlediğimiz bugün de çocuklarımızı mutlu gördükçe bizler daha çok mutlu oluyoruz.''
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.