Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

17-25 pankart davası: 'Boş sandalyeyi yargılasınlar'

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet sürecini protesto etmek için 4 eski bakanın maskeli pankartlarını ilçe binasına asan CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü hakkında açılan davaya Karşıyaka 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi....

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
17-25 pankart davası: 'Boş sandalyeyi yargılasınlar'
17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet sürecini protesto etmek için 4 eski bakanın maskeli pankartlarını ilçe binasına asan CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü hakkında açılan davaya Karşıyaka 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya katılmayan Utku Gümrükçü, “Haklarında toplum vicdanını yaralayacak şekilde soruşturma izni verilmeyenlerin bir pankart davasına müdahil olmalarını protesto amacıyla duruşmaya katılmadım. Boş sandalyeyi yargılasınlar.” dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıldönümünü ‘Yolsuzluklarla Mücadele Haftası’ ilan eden CHP Genel Merkezi ülke genelinde bir dizi protesto eylemine imza atmıştı. CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü de, 4 eski bakanın maskeli pankartını ilçe binasına asmıştı. İlçe binasına asılan pankart, Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla indirilmiş ve yaşanan gerginlik sonrası Gümrükçü’ye ‘kamu görevlisine zincirleme hakaret’ suçlaması ile dava açılmıştı.

Eski Bakanlar Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış’ın da müdahil olduğu ve Gümrükçü’nün 2 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın bugün yapılan duruşmasında bir kez daha erteleme kararı çıktı. Eski bakanların avukatları ve Gümrükçü mazeret bildirerek duruşmaya katılmazken dava 14 Eylül 2015 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, “Haklarında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke düzenlenen, ses kayıtlarıyla, yapılan operasyonlarla kamuoyunu gündemine oturan, mecliste yargılanmalarına izin verilmeyen, haklarında soruşturma komisyonu açılan ama iktidar partisi tarafından yargılamaları engellenen eski 4 bakandan 2’sinin davaya müdahil olmasını protesto amacıyla yapılan yargılamaya katılmadım. Çünkü esas yargılanması gereken onlardır. 14 Eylül’deki davaya hep beraber katılacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.