Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 kişi onun yüzünden can verdi! İstenen ceza ise...

MANİSA Gölmarmara’da, günlük 40-50 lira yevmiye ile asma yaprağı toplamaya giden, 13’ü kadın 15 kişinin yaşamını yitirdiği kaza ile ilgili açılan davada sona gelindi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 kişi onun yüzünden can verdi! İstenen ceza ise...
Tutuklu yargılanan süt tankeri şoförü Ercan İşeli için duruşma savcısının talep ettiği ceza belli oldu. Savcı, İşeli’nin 4.5 yıldan 22.5 yıla varan sürede hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Olay 6 Temmuz 2015 günü meydana geldi. Olay anı 04:55 olarak kayıtlara girdi. Manisa Salihli’ye bağlı köylerden kadınlar, Gölmarmara’ya gitmek üzere
yola çıktı. Seydi Aydın’ın kullandığı üzeri branda ile kapalı kamyonette toplam 16 kişi daha vardı. Aydın’ın kullandığı kamyonetin kasasında Aydın’ın eşi yanı sıra 16 yaşındaki Burak Kaya isimli bir çocuk da vardı.

BERGAMA’DAN ÜMRANİYE'YE SÜT TAŞIDI

Kamyonetin yola çıkmasından yarım saat kadar sonra korkunç olay yaşandı. Kamyonetin geldiği şerite girerek kazaya yol açan süt tankerinin rotası ise dava dosyasında yer aldı. Buna göre Ercan İşeli (35) 5 Temmuz günü saat 16:00 sıralarında İzmir Bergama’dan yola çıktı. İşeli’nin süt dolu tankerinin hedefinde İstanbul Ümraniye’deki bir adres vardı. İşeli o günün akşamı Ümraniye’ye ulaştı; tankerdeki süt boşaltıldı.

YÜKÜ BOŞALTTI GERİ DÖNDÜ

İşeli, sütü boşalttıktan sonra 6 Temmuz akşam saat 22:30 sıralarında Ümraniye’den yola çıktı. Eskihisar-Yalova feribotuna aracı ile binen İşeli, Yalova’ya vardıktan sonra sırası ile Bursa, Balıkesir’den geçerek Manisa’ya vardı. İşeli, Akhisar-Salihli yolunun 36. kilometresine geldiğinde ise, korkunç kazaya yol açtı.
15 kişinin ölümüne neden oldu alacağı ceza belli oldu

ŞERİT İHLALİ YAPTI

Dava dosyasına giren raporlara ve tanık ifadelerine göre, İşeli, şerit ihlali yaptı. Virajı dönerken, karşı yönden gelen Seydi Aydın’ın şeridine girerek kazaya sebep oldu. Kamyonette bulunan 16 kişiden 15’i olay yerinde can verdi. Yaşamını yitirenler arasında, kamyon şoförü Seydi Aydın, eşi Ayşe Aydın ile birlikte olay tarihinde 15 yaşında olan Burak Kaya ile 69 yaşındaki Keziban Uysal da vardı. Kamyonette bulunan kişilerden bir tek Güderen Kılınç yaralı kurtuldu.

DİREKSİYON BAŞINDA UYUYORDU

Soruşturma sürecinde tanık olarak dinlenen eski muhtar Hasan Tezcan, olaydan yarım saat kadar önce kendisinin de Gölmarmara yönüne gittiğini belirtti. Tezcan, kazaya neden olan tankerin sık sık şerit ihlali yaptığını gördüklerini aktardı. Tezcan, otomobili kullanan yeğeninin uzun uzun korna çalması sonrası İşeli’nin kendi şeridine girdiğini belirterek “Korna sesi üzerine karşıdan gelen kamyon şoförü, muhtemelen uykudan uyanıp kendi şeridine geçti” dedi.

ASLİ KUSURLU GÖRÜLDÜ

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasına giren kaza tespit tutanağı ve bilirkişi raporlarına göre Ecan İşeli, asli kusurlu olarak görülüyor. Dosyaya en son giren ve ikisi trafik uzmanı profesör üç kişilik heyetin raporunda da İşeli asli tam kusurlu olarak görüldü. Aynı raporda, kazada ölen kamyonet şoförü Seydi Aydın’a ise bir kusur atfedilmedi.
15 kişinin ölümüne neden oldu alacağı ceza belli oldu

SAVCI, MÜTALAASINI AÇIKLADI

Davanın 4’üncü duruşması geçtiğimiz 19 Temmzu’da görüldü. Anılan duruşmada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazada, Ercan İşeli’nin, bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan cezalandırılmasını istedi. Mütalaada atıf bulunan ceza maddelerine göre İşeli’ye 4.5 yıldan 22.5 yıla varan sürede hapis cezası ile cezalandırılabilir.

AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ

İşli’nin avukatları ise, mütalaaya karşı beyanları için ek süre istedi. Avukatlar, dosyada yer alan bilirkişi raporlarının birbirleri ile çeliştiğini savunarak, hüküm kurulması için yeterli bir raporun dosyaya girmediğini belirtti. Mahkeme, bir sonraki celse için 29 Eylül’e gün verdi. Anılan duruşmada karar çıkması bekleniyor.

Bu arada, iddianamede, süt kamyonunun sahibi Şerif Kurt ile Bizim Yem Tarım Hayvancılık Yağ Çırçır Sanayi şirketi, dava dosyasına göre, mal varlığı olarak sorumlu.

GÜNLÜK 50 LİRALIK YEVMİYE

Korkunç kazada, kamyonette bulunan kişilerden yalnızca Gülderen Kılınç yaralı kurtuldu. Günlük 40-50 lira yevmiye ile çalışan kadınların bulunduğu kamyonette yaşamını yitirenler şunlardı: Keziban Uysal (69), Zekiye Çetin (54), Azize Kars (53), Fadime Orhan (49), Ayşe Aydın (48), Ayşe Yaşar (45) , Nuriye Kaya (42), Yıldız Öztürk (42), Ümmü Demirkol (40), Zeynep Zengin (35), Zeynep Uysal (35), Ümmühan Uysal (31) , Nesrin Aydın (28), Seydi Aydın (54), Burak Kaya (16).

KARAR AŞAMASINA GELİNDİ

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, hukuki sürecin sonuna gelindiğini belirti. Av. Arslan, ceza davasının yanı sıra tazminat davalarının da devam ettini kaydetti. Arslan, çıkacak karara göre, yaşamını yitirenlerin yakınlarının temyiz başvurusunda bulunabileceklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.