Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 bin kişiye bedava tava ciğeri ikramı

Edirne’de bu yıl 5.si düzenlenen Uluslararası Bando ve Tava Ciğer Festivali’nde 15 bin kişiye bedava tava ciğeri ikram edildi.Türkiye’nin yanı sıra komşu ülke bando takımlarının katılımıyla üç günden bu yana devam eden festivalin...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 bin kişiye bedava tava ciğeri ikramı
Edirne’de bu yıl 5.si düzenlenen Uluslararası Bando ve Tava Ciğer Festivali’nde 15 bin kişiye bedava tava ciğeri ikram edildi.

Türkiye’nin yanı sıra komşu ülke bando takımlarının katılımıyla üç günden bu yana devam eden festivalin son gününde 'tava ciğer' esnafı Atatürk Anıtı önünde toplandı.
Çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, anıt önünde toplananlar festivalin yapıldığı Saraçlar Caddesi’ne geçti.

Festivalde açılış konuşmalarının ardından acı biber yarışması düzenlendi. Daha sonra, cadde ortasında kurulan sahnede 'tava ciğer' ustaları yerini kaldı. Ustalar tarafından pişirilen Edirne’nin tava ciğeri, alanı dolduran kalabalığa dağıldı.

Edirne Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliklerde daha önceki yıllarda bedava tava ciğeri almak için yaşanan izdiham bu kez yaşanmadı. Alana yerleştirilen bariyelerin başına zabıta ve onlara yardımcı olması amacıyla polis görevlendirildi. Tava ciğer almak isteyenler sırayla güvenlik bariyerinden geçerek ustaların önüne geldi. Hazırlanan tava ciğer ve ayran paketlerini alan insanlar, izdihama yol açmadan karınlarını doyurdu.
Kısa süre içerisinde yaklaşık 3,5 ton tava ciğerinden hazırlanan paketler 15 bin kişiye dağıtıldı.

Vali Dursun Ali Şahin yaptığı açıklama, Edirne denilince akla tava ciğerinin geldiğini belirterek bu nedenle festival düzenlendiğini ifade etti. Şahin, “Gayet yerinde ve doğru. Bu sene 5.si yapılıyor. Aslında 5’si değil keşke 55’si yapılmış olsaydı. Bu konuda geç kalınmış diyorum. Gerçekten Edirne’nin tava ciğeri özellikle Karaağaç biberiyle birleştiğinde damak tadı açısından son derece iyi.” dedi. Vali Şahin, son olarak yurt içinden ve dışından insanları Edirne’ye davet ederek şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezmeleri ve tava ciğerini tatmaları çağrısında bulundu.

Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, son gününde oldukları festivalin içeriğini önceki yıllara göre biraz değiştirdiklerini ifade etti. Gürkan, “Az önce geleneksel olarak Sayın Vali'yle birlikte ciğer pişirdik. Biber yeme yarışmasını ilk kez koyduk. Festivalin öncesi gelecek yıl daha iyi olacağına anıyorum.” diye konuştu. Daha öncesi yıllarda ciğer dağıtımı sırasında kargaşanın yaşandığını açıklayan Gürkan, dağıtım işini bu yıl daha sade ve nezih bir biçimde yaptıklarını anlattı.

GUİNNES REKORLAR KİTABINA BAŞVURU YAPACAĞIZ

Belediye Başkanı Recep Gürkan, gelecek yıl içerisinde Uluslararası Bando ve Tava Ciğer Festivali için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yapacaklarını kaydeden Gürkan, “Çünkü tava ciğerinin dünyada bu şekilde yapıldığı tek şehir Edirne. O yüzden biz de Guinness’e tescilini yaptırarak rekorlar kitabına girmesini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da, şunları kaydetti: “Ben buna biz ciğercilerin düğünü diyorum. Çok da mükemmel geçti. Gelen misafirlerimizi ciğere doyurduk. Önümüzdeki yıl bütün dünyayı tava ciğer yemeye bekliyoruz. Aşağı yukarı 15 bin kişiye yakın kişi tava ciğer yedi. 15 bin paket yaptık. Onlar da bitti.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.