Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

13 istihbaratçı polisten 6'sı savcılık tarafından serbest bırakıldı

Antalya’da bugün adliyeye çıkarılan 13 istihbaratçı polisten 6’sı savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Geriye kalan rütbeli 7 Emniyetçi, tutuklanma ve adli kontrol talebiyle nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi....

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
13 istihbaratçı polisten 6'sı savcılık tarafından serbest bırakıldı
Antalya’da bugün adliyeye çıkarılan 13 istihbaratçı polisten 6’sı savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Geriye kalan rütbeli 7 Emniyetçi, tutuklanma ve adli kontrol talebiyle nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Serbest bırakılan polislerin avukatı Erdal Taş, dosyanın içeriğinde polislerin tutuklanmasını gerektirecek somut bir suçlama ve delil olmadığını söyledi. Taş, tutuklama talep edilen polislerin de mahkeme aşamasında serbest bırakılacağına inandığını söyledi.

Antalya’da 29 Eylül tarihinde gözaltına alınan ve bugün adliyeye çıkarılan 13 polisten S.Ç., İ.B., T.Ö., N.Y., H.Ü., A.T. savcılık sorgularının ardından serbest kaldı. Serbest bırakılan polislerden S.Ç., İ.B. ve N.Y.'ın avukatlığını yapan Erdal Taş, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Savcılık ifadelerinden sonra 6 kişi serbest bırakıldı. Bunlar polis memuru. Diğer rütbeli 7 personelin hepsi tutuklanma ve adli kontrol talebiyle 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiler. Onların da neticelerini bekliyoruz.” dedi.

“Dosyanın içeriği itibariyle polislerin tutuklanmasını gerektirecek, adli kontrol altına alınacak her hangi somut bir suçlama olduğu veya buna benzer somut delil dosyada bulunmamaktadır.” diyen Taş, açıklamasında şunları söyledi: “Bunu özellikle savcılık aşamasında, ilgili savcılara ifade ve beyanlarımızda belirttik. Dosyada somut bir delil bulunmamaktadır. Her hangi bir belge bulunmamaktadır. Sadece müfettiş raporu neticesinde böyle bir operasyon, gözaltı işlemleri gerçekleştirilmiştir. Suçlamalar genellikle 2010-2011-2012-2013 yıllarına ait dinlemelerle ilgili kayıtları kapsamaktadır. Ancak bunların hepsi yasal çerçevede, özellikle Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu çerçevesinde yapılan yasal dinlemelerdir. Önleyici dinlemelerdir. Her hangi bir somut, cezalandıracak veya suçlandıracak belgeler bulunmamaktadır. Geri kalan arkadaşların da mahkeme aşamasında serbest bırakılmalarını bekliyoruz.”
Polislerin, 29 Eylül’de ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, suç örgütü üyesi olmak, kişiler arasındaki haberleşmeyi dinlemek, gizliliği ihmal etmek, sahte belge düzenlemek” gibi çeşitli suçlamalarla gözaltına alındığına dikkat çeken avukat Taş şu noktanın altını çizdi: “Özellikle şunu belirtmek isterim, bu kadar suç tasnifi içinde örgütle ilgili, örgüt yapısı vesaire iddialarla ilgili her hangi bir soru gelmedi. Zaten ortada böyle bir durum da söz konusu değil. Sadece kayıtlarla, tutulan evraklarla, evrakların içeriğiyle ilgili bir suçlama var. Onun dışında her hangi bir suçlama yok. Delil de yok zaten. Öyle bir soru da sorulmadı.”

Öte yandan 6 polisin serbest bırakılma haberi adliyede bekleyen polis yakınlarını ve onlara destek için orada bulunanları sevindirdi. Kararı alkışlarla karşılayanlar; ‘Zulm ile abad olanın ahiri berbad olur’, ‘İsmailler kurban olmadan İshaklar gelmez’, ‘Bu vatana, bayrağına hep sadakat gösterdik’, ‘Bayramı erkene aldık, bugün bayram’, ‘İçi boş beyinleri satın aldınız, vicdanları satın alamayacaksınız’ yazıları açtı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.