Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

12 Eylül davası 27 Aralık'a ertelendi

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davanın 18. duruşması sona erdi. Duruşmayı 27 Aralık’a...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davanın 18. duruşması sona erdi. Duruşmayı 27 Aralık’a erteleyen mahkeme Evren ve Şahinkaya için istenen mal varlığına ve Evren için Cumhurbaşkanlığı’ndan doğan haklarının geri alınması talebini ihsası rey olacağı gerekçesi ile reddine karar verdi.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davaya Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 18. duruşması sona erdi. Savcının mütalaasının ardından duruşmaya öğle arası verildi. Aradan sonra Evren ve Şahinkaya’ya mütalaa hakkında söz verildi. Evren ve Şahinkaya avukatlarının gerekli cevabı vereceklerini söyledi.

Bazı müşteki avukatları da savcının mütalaasında belirttiği Evren ve Şahinkaya’nın rütbelerinin sökülmesi yanında Evren’in Cumhurbaşkanlığı’ndan doğan haklarının da geri alınmasını istedi. Sanık avukatları ise savcının mütalaasının hukuki nitelik taşıyıp taşımadığını, hukuki nitelik taşıyorsa müşteki avukatlarının beyanından sonra mütalaaya cevap verilmesi için süre istedi.

Mahkeme heyeti sanıkların mal varlığına el konulmasına ve Kenan Evren’in Cumhurbaşkanlığı’ndan doğan haklarının şu aşamada ihsası rey olacağı gerekçesi ile reddine karar verdi. 12 Eylül müdahalesin hazırlık çalışmalarının yer aldığı YURT-KOR belgesini mahkemeye göndermeyip imha ettiğini sağlayan Abdullah Recep için suç duyurusunda bulunan mahkeme daha önce verilen kararlar göz önüne alarak sanıkların tutukluklarının reddine karar verdi. Mahkeme heyeti avukatların mütalaaya görüş beyan etmeleri ve için duruşmayı 27 Aralık’a erteledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.