Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'11. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni' başladı

Balıkesir merkez Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen '11. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni' Karesi Türbesi'nde okunan dualarla başladı. Ardından temsili Yörük göçü gerçekleştirildi. 11. Uluslararası Balıkesir...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2015 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'11. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni' başladı
Balıkesir merkez Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen '11. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni' Karesi Türbesi'nde okunan dualarla başladı. Ardından temsili Yörük göçü gerçekleştirildi.

11. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni için kortej yürüyüşü yapıldı. Şölene bu yıl yurtdışından Makedonya, Bulgaristan, Kırgızistan ve Bosna Hersek, yurt içinden de Kütahya, Gaziantep, Adana ve Ankara gibi birçok ilden ekiplerin katılıyor. Şölen, 6-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında il merkezi ve Ayvatlar Mahallesi'nde gerçekleştirilecek. Karesi Türbesi önünden başlayan yürüyüşe; Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Diriliş dizisi oyuncuları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, oda başkanları, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yöresel kıyafetlerin giyildiği, farklı ülkelerden halk oyunları ekibinin yer aldığı korteje mehteran takımı öncülük etti. Kortej, Anafartalar Caddesi’nin devamında Kızılay Caddesi ve Atatürk Anıtı’nda son buldu. Burada Başkan Kafaoğlu, anıta çelenk bıraktı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kortej sona erdi. Şenlik dolayısıyla Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda Yörük çadırı kuruldu. Yörük giysilerinin yer aldığı otantik çadıra vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Kafaoğlu, burada yaptığı konuşmada “Çok kalabalık bir vatandaş topluluğu var. Çok mutlu ve gururluyum. Bu yıl daha görkemli bir şölen yapıyoruz. Bu kültürümüzü torunlarımıza anlatmalıyız. Yörük ve Türkmenlerin harman olduğu il Balıkesir ve Altıeylül olacak. Yörük göçü önemlidir. Bizde vatandaşlarımıza hizmet için göç ediyoruz. Geçmişini unutan bir milletin geleceği olamaz. Yörükler Osmanlıyı kuran ana unsurdur. Kurduğumuz çadırlarda Altıeylül ilçesinin 4 yerinde mevcut. Etkinliklerimizin final günü Pazar günü Ayvatlar Mahallesi’nde olacak.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.