Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10.Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, törenle açıldı

23-26 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen 10.Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, törenle açıldı. Serginin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Biz, İzmir'de ve ülkede tarımın vazgeçilmez...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
10.Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, törenle açıldı
23-26 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen 10.Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, törenle açıldı. Serginin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Biz, İzmir'de ve ülkede tarımın vazgeçilmez olduğunu, temel sektör olduğunu, katma değeri en yüksek üretimin tarımda olduğunu ve Türkiye'nin 2023 yılında varmak istediği 500 milyar dolarlık ihracat rakamına tarımda çok büyük bir ihracat bir hamle yapılmadan ulaşılamayacağına, tarımın mutlaka desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tarımın kalkınması için 10 yıldır çalıştıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ödemiş, Bayındır, Tire ve Bademler'de tarım konusunda neler yaptığımızı hepiniz biliyorsunuz. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarımın, kırsalın ve hayvancılığın kalkınması için Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez arazi yollarını, yan yolları asfaltlamak üzere 10 sene yola çıktı ve bugüne kadar 258 milyon TL yol için asfalt para harcadı. Bu sene de 85 milyon TL tutarında sadece arazi yolu yapmak için para harcıyor. Yani 10 senedir toplam yaklaşık 340 milyon liralık arazi yolu yapıyoruz." dedi.

    Başkan Kocaoğlu, "Biz, İzmir'de ve ülkede tarımın vazgeçilmez olduğunu, temel sektör olduğunu, katma değeri en yüksek üretimin tarımda olduğunu ve Türkiye'nin 2023 yılında varmak istediği 500 milyar dolarlık ihracat rakamına tarımda çok büyük bir ihracat bir hamle yapılmadan ulaşılamayacağına, tarımın mutlaka desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. İzmir köylüsü, çiftçisiyle son derece bilinçli ve biz elinden tutuğunda harikalar yaratıyor. Merkezi hükümet, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz, ziraat odalarımız, bilim insanlarımızla tarımı hep birlikte kalkındırmamız ülkenin önündeki en elzem soru olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

    İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir'in çevresiyle birlikte çok önemli bir tarımsal ve hayvansal üretim merkezi olduğunu söyledi. Nitelikli ve organik üretimin önemine dikkat çeken Ödemiş'i bu kapsamda göz ardı etmenin mümkün olmayacağını belirten Toprak, "İzmir doğasıyla suyuyla, havasıyla, üretimdeki verimliliğiyle, insan gücüyle yani tüm değerleriyle önemli bir alan ve güç oluşturuyor. İzmir'de ülkemizde ve dünyada hak ettiği noktada el birliğiyle taşımak arzusundayız. El birliğiyle, tüm kurumlar, belediyelerimizle çok daha iyi noktaya getirmek için el birliğiyle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.