Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 kişinin şehit olduğu römorkör kazasının davası başlıyor

İzmir Alaybey Askerî Tersanesi'nde, TCG Değirmendere römorkörünün suya indirildiği sırada yan yatmasıyla sekizi asker 10 kişinin şehit olduğu ve 17 kişinin yaralandığı kazayla ilgili ihmali bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sivil mühendisin...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Alaybey Askerî Tersanesi'nde, TCG Değirmendere römorkörünün suya indirildiği sırada yan yatmasıyla sekizi asker 10 kişinin şehit olduğu ve 17 kişinin yaralandığı kazayla ilgili ihmali bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sivil mühendisin davası yarın görülecek.

Karşıyaka ilçesi Alaybey semtinde bulunan tersanesine bakım onarım için getirilen römorkör, 23 Aralık 2013'te onarım işleminin tamamlanmasının ardından bakım havuzundan denize indirildiği sırada yan yatmış, içinde bulunan ikisi işçi sekiz asker 10 kişi şehit olmuş ve 17 kişi yaralanmıştı. Vefat eden işçiler Ercan Biçer ve Cafer Kırbaş’ın aileleri, Milli Savunma Bakanlığı aleyhine maddi tazminat davası açmıştı. Olayda ihmali bulunduğu iddiasıyla tutuklanan gemi inşa mühendisi ve havuzlama sorumlusu Ö.U., TCK 85/2 maddesi kapsamında, taksirle birden fazla kişinin ölümü ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek suçundan 3 ile 15 yıl arasında hapis cezası talebiyle Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Bu arada askerî savcılığın soruşturmasının devam ettiği, sonucuna göre olayda kusuru olduğu öne sürülen askerî personel hakkında ayrıca dava açılabileceği öğrenildi. Askerî savcılığa sunulan bilirkişi raporunda şu ifadeler yer aldı: "Gemiyi terk emri vermeyen ikinci komutanın tasarrufunun doğru olduğu, 12 personelin suya atlamak yerine telaşla iç mahallere doğru kaçmasının eğitim ve durum muhakemesi eksikliğinden kaynaklandığı, şehit olan personelden 6'sının, gemi dahilindeki seyyar malzemelerin deniz bağına vurulmaması nedeniyle hayatını kaybettiği, bu kapsamda ilgili yönergeler uyarınca gemi bölüm amirlerinin kusur ve ihmalleri bulunduğu..."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.