Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 bin liralık evlilik kredisi 18-24 yaş arasındaki kişilere verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, gençlerin evliliğini teşvik amacıyla 10 bin TL kredi verilmesiyle ilgili konunun henüz tasarı halinde olduğunu açıkladı. Bakanlık olarak ilgili kurumlarla çalışmalarının devam ettiğini belirten...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, gençlerin evliliğini teşvik amacıyla 10 bin TL kredi verilmesiyle ilgili konunun henüz tasarı halinde olduğunu açıkladı. Bakanlık olarak ilgili kurumlarla çalışmalarının devam ettiğini belirten Şahin, “Evlenecek olan çiftin her ikisinin de yaşları 18-24 arasında olacak. Üniversite mezunları için üst yaş sınırı 26 olarak uygulanacak. Kredi tutarı en fazla 10 bin TL olacak, kredi vadesi 1 yıl geri ödemesiz toplamda 4 yıl olarak uygulanacak.” diye konuştu.

Bakan Fatma Şahin, gençlerin evliliğini teşvik amacıyla 10 bin TL kredi verilmesiyle ilgili projenin ayrıntılarını resmi Twitter hesabından açıkladı. Gençlerin yaşam şartlarının karşısına çıkardığı çeşitli engeller nedeniyle evlenmeyi öteleyebildiklerini hatırlatan Şahin, “Bu, gençlerin en uygun çağlarında bir aile kurmasını engellediği gibi biyolojik nedenlerden ötürü doğurganlığı da azaltıyor. Nüfusumuz gittikçe yaşlanıyor, işgücümüz ve genç nüfusumuz azalıyor. Bu konu bir süreden beri basında da yer alıyor. Toplum olarak sürekli yaşlanmamız, Avrupa ülkelerindeki durum ile kıyaslanıyor, çeşitli örnekler veriliyor. Günümüzde 65 yaş üstü insanlarımızın oranı yüzde 10'lara yaklaşırken gençlerimizin oranı ise yüzde 25'lere düşüyor. Hayat mücadelesi ve başka nedenlerle evliliklerin ertelenmesi, yaş ilerledikçe çiftlerin çocuk sahibi olma ihtimallerini ya da bir kaç çocuk sahibi olma ihtimallerini gittikçe azaltıyor.” açıklamasında bulundu.

Gençlerin evliliğini teşvik amacıyla 10 bin TL kredi verilmesiyle ilgili kendisine çok soru geldiğini, konunun henüz tasarı halinde ve netleşmediğini belirten Şahin, “Hala ilgili kurumlarımız üzerinde çalışıyorlar. Gelen soruların bir kısmına cevap olmak üzere bazı ayrıntıları da müsaadenizle paylaşacağım. Evlenecek olan çiftin her ikisinin de yaşlarının 18-24 arasında olacak. Üniversite mezunları için üst yaş sınırı 26 olarak uygulanacak. Kredi tutarı en fazla 10 bin TL olacak, kredi vadesi 1 yıl geri ödemesiz toplamda 4 yıl olarak uygulanacak.” şeklinde konuştu.

Evlenecek çiftlerden birisinin yetim olması, bakanlık yurtlarında kalmış olması halinde kredi ödemesinin 2 yıl geri ödemesiz toplamda 5 yıl olarak uygulanacağını kaydeden Şahin, “Geri ödeme sürecinde çocuk sahibi olunması durumunda kredi geri ödeme taksitleri 1 yıl süreyle ötelenecek. Evlenecek gençlere verilecek 10 bin TL kredini aile Bakanlığı’nca değil, bir kamu bankası tarafından verilmesi planlanıyor.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.