Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'1 Eylül Dünya Barış Günü' sebebiyle insan zinciri oluşturdular

Beyoğlu’nda ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ sebebiyle eylem yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı. İHD üyeleri 1 Eylül Dünya Barış Günü...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2015 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2015 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'1 Eylül Dünya Barış Günü' sebebiyle insan zinciri oluşturdular
Beyoğlu’nda ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ sebebiyle eylem yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

İHD üyeleri 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle saat 19.00 sıralarında Galatasaray Lisesi önünde toplandı. ‘İlla barış’ yazılı pankart açan grup, ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ şeklinde slogan attı. İHD üyeleri, daha sonra el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu. Grup adına basın açıklamasını İHD İstanbul Şube Başkanı Hulusi Zeybel okudu. Zeybel, artık hiçbir demokratik mekanizmanın güvencesinin kalmadığı, hiçbir demokratik ilke ve değerin saygınlığının kalmadığı bir süreçte ülkenin bir ‘tekrar seçim’e sürüklenmesinden açıkça kaygı duyduklarını ifade etti. Operasyonların, çatışmaların, ölümlerin, infazların şiddetinin ve sayısının her gün artarak devam ettiği bir süreçte seçim güvenliğinin sağlanamayacağını dile getiren Zeybel, seçim sonuçlarının demokratik olamayacağından dolayı, seçim sonrası ortaya çıkacak Türkiye tablosundan şimdiden çok kaygılı olduklarını belirtti.

Polis de eylem sırasında geniş güvenlik önlemi aldı. Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.