Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gran Fondo Marmara

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 00:00
Ekim ayında gerçekleştirilecek ulusal çaptaki büyük bir spor organizasyonu Bursa'dan başlayıp İstanbul'da nihayetlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Yalova valilikleriyle Bursa, İstanbul ve Kocaeli büyükşehir belediyeleri de bu organizasyonun iştirakçileri arasında yer alıyor.

Gran Fondo nedir?

Gran Fondo, Avrupa'dan başlayan ve giderek yayılan bir bisiklet yarışı organizasyonu. Lisanslı ya da lisanssız amatör bisikletçilere açık bu organizasyon ile uzun yol bisiklet yarışları yapılıyor.

İsmi, "Gare di fondo" yani "mesafe yarışları" deyiminden gelen bu yarışlar, çoğunlukla, katılımcıların yaş ve düzeyine göre, aynı parkurda ama farklı mesafe ve zorluk düzeyinde organize ediliyor.

Gran Fondo yarışları, bir spor müsabakası, kültürel bir deneyim ve sosyal sorumluluk hareketi olarak bisiklete binen kitleleri bir araya getiriyor.

Avrupa’da on yıllar boyunca oldukça popüler hale gelen geniş katılımlı 'Gran Fondo Bisiklet Yarışları', her geçen yıl diğer kıtalara yayılmaya ve yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

 

Bursa nasıl dahil oldu?

26 Ekim tarihinde Bursa Kent Meydanı'ndan başlayacak Gran Fondo Marmara'ya Bursa'nın dahil edilmesinde eski bir hemşehrimizin payı büyük.

Yıllarca Bursa'da ticaretle uğraşan ve faaliyetlerine İstanbul'da devam eden işadamı dostum Ömer Kafkas, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda bu organizasyonun planlama aşamalarına şahit olduğunda fikrini söyler ve "Bu yarış mutlaka Osmanlı'nın payitahtı Bursa'dan başlamalı ve yeni açılan Osmangazi Köprüsü'nden geçilerek İstanbul'a uzanmalı" der. Bakanlıkça kabul gören bu öneri sonrası Kafkas, projenin koordinatörü olarak görev alır. Şimdi ise harıl harıl bu projenin hatasız bir şekilde gerçekleştirilmesi için çaba gösteriyor.

 

İki parkur var

Uzun parkuru, Bursa'dan başlayıp İstanbul Maltepe sahilinde sonuçlanacak yarışmanın kısa parkuru da Yalova Altınova'dan start alacak. Kısa parkuru 58km, uzun parkuru da 131km olan yarışmanın teknik detayları UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun da aktif olarak yer aldığı organizasyona katılım ise ücretsiz. Bugüne kadar kısa parkura 775, uzun parkura 608 kişi olmak üzere toplam 1383 sporcu kayıt yaptırmış. Organizasyonun gerçekleştirileceği 26 Ekim tarihine kadar bu sayının 2-3 bin sporcuyu bulması bekleniyor.

Aradan geçen uzun yılların ardından geçtiğimiz günlerde bir araya geldiğimiz eski dostum Ömer Kafkas, bu projeyi ve detaylarını büyük bir heyecanla bana anlattı. Geleneksel hale gelmesine kesin gözüyle bakılan bu organizasyon zamanla Bursa'nın tanıtımı için büyük bir katkı sağlayacaktır. Şehrimizdeki tüm bisiklet dostlarını bu organizasyona davet ediyor ve tüm katılımcılar şimdiden 'pedalınız düz bassın' diyorum. Detayları merak edenler organizasyonun http://granfondomarmara.com/tr adresli sitesinden bakabilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.