Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözler Ankara’da…

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2018 00:00

Türkiye’nin genelini saran soğuk hava dalgası yerel seçim sıcaklığını düşürmüyor. Herkesin gözlerini Ankara’ya diktiği bir dönemde Ankara’da gündem bütçe. Ülkenin geleceğine dair bütçe dâhil birçok hesabın yapıldığı ve yine 2019 yılı sürecinin 2018 yılından daha iyi bir ekonomi ve sosyal tabloda geçirilmesi için hükümet çalışmaları sürüyor. Bir yanda ilçe belediye başkanı kim olacak tartışması diğer yanda değişen ilçe başkanları ile sarsılan Ak Parti teşkilatlarının gözü kulağı Başkentte ve Genel Merkez’de. CHP’nin önümüzdeki hafta İP ile gerçekleştireceği görüşmeler sonrasında ilçelere yönelik tasarruflarını açıklaması gerekiyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ile önceki akşam yaptığımız telefon görüşmesinde de Bursa’ya dair önemli konulara değindik. Bursa’nın Büyükşehir Adayı’nın Mustafa Bozbey olduğunu ve yine önümüzde ki hafta İP ile gerçekleşecek görüşmelere göre diğer ilçeler ile birlikte Bozbey’in de açıklanacağına vurgu yapan Karabıyık, “Yerel seçimleri hem ülke genelinde hem de Bursa yerelinde iyi değerlendirmek gerekiyor. Ak Parti hükümetlerinin bugüne kadar geçireceği en zor seçim ile karşı karşıya olduklarının farkında olduklarını biliyoruz. Seçmen özellikle ekonomi ağırlıklı sandık eğilimi gösteriyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi tüm verileri en ince ayrıntısına kadar değerlendiriyor. İnanıyoruz ki, Bursa’da bugüne kadar alınmış en iyi sonuçları alarak çoğu belediyede kazanacağız” diyor.

Kadın aday fark yaratıyor mu?

Bursa genelini dikkatlice analiz ettiğimizde kentte kadın aday talebini fazlasıyla gözlemliyoruz. Kadın aday konusunda en cesur adımı ise, CHP yaptı. Gürsu Belediye Başkan Adayı Funda Türkcoş Pekiner ile ciddi bir saha avantajı yakalayan CHP’nin diğer ilçelerde halen daha varlık gösterememesi örgüt ile genel merkez arasında ki sorunlara bağlanıyor.

Ak Parti’nin Bursa’da kadın belediye başkan adayı gösterip göstermeyeceği belirsizliğini korurken Gürsu ve İznik’te sürpriz kadın adaylar söz konusu. Yine kadın meclis üyelerinde artış yaşanması beklenirken Ak Parti ve MHP ittifakının yerelde kadın adaylara fazla şans tanıyacağını düşünmüyorum.

Parti bazında değerlendirmelerde lider kavramına göre değişmezlik kavramı varlığını korurken, önümüzde ki yerel seçimlerde ekonomi başta olmak üzere vatandaşın beklentilerine yönelik çözümlerde etkili olacak. Kadın aday faktörünün ne kadar etkili olup olmayacağını ise, sokağın nabzına bırakıyorum…

Kent siyasetinin hızla değişkenlik gösterdiği şu günlerde Bursa başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarının açıklanmasını Ocak ayının ilk haftasından önce beklemeyi doğru bulmuyorum. Bakalım yeni yıl bizlere hangi yenilikleri getirecek…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.