Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gönüllerin belediyesi Osmangazi

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 00:02

Her daim takdir ettiğim isimlerdendir, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar. Son dönemde gerçekleştirdiği sessiz atılımlarla bir dönem daha devam onayını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Dündar’a Osmangazi halkı da güçlü bir sandık desteği verdi. Dündar’ın belediyenin borçlarını kapatan, tasarruf ile hizmeti aynı anda hayata sunan başarılı belediyecilik anlayışının ustalık dönemine şahitlik ediyoruz. Öyle ki, Osmangazi Belediyesi’nde artık Mustafa Dündar olmasa bile işler kurumsal bir çizgide ve başarılı bir motivasyonla yürütülüyor. Önceki gün Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen Dede Nene Torun El Ele Bahar Şenliği’ne bende kızımla birlikte katılım gösterdim. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Cem Kürşad Hasanoğlu, Gülşah Cebelli Öncel, Gülsün Efe katılım gösterdi. Başkan Dündar’ın yokluğunu aratmayan organizasyon başarısının ötesinde Cem Kürşad Hasanoğlu’nun gönüllere dokunan kısa ve anlamlı konuşmasını da takdir etmemek elde değil. Hasanoğlu, “nesillerin kültür aktarımını sağlayan buluşmalara imza atıyoruz” cümlesi tarihin izlerine dokunan Osmangazi Belediyesi’nde ki güçlü vizyonun da cümlelere dökülmüş hali diyebiliriz. Huzur evinde kalan yaşlılar ile yetiştirme yurtlarında kalan çocukları bahar şenliğinde buluşturan organizasyon sevgiye dair anlamlı bir hatıra olarak kentin hafızalarına ve tarihine kazındı. Kurumsal bir çalışmanın ötesinde organizasyon başarısı ile de göz dolduran Ajans Biber ve genç ekibi hem çocukları mutlu etti hem de yaşlılara gösterdikleri ile sevgi ile onların yüreklerine dokundu. Osmangazi’de elbette her geçen gün daha güzel adımların atılmasında yaşanan pozitif gelişmede yerel yönetim başarılarının önemi fazlasıyla büyük. Bu nedenle, Bursa’da gün geçtikçe özlenen manevi havayı Ramazan öncesinde kentin sokaklarına, mesire alanlarına taşıyan Osmangazi Belediyesi ve başarılı ekibi ile Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerinin yeni projelerini merakla bekliyoruz.

CHP Milletvekilleri nerede?

Türkiye, güçlü bir siyasi gündem ile karşı karşıya. CHP’nin İstanbul, Ankara ve birçok Büyükşehir’de elde ettiği yerel yönetimlerde iktidar başarısını maalesef Bursa’da göremedik. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in örgüt tarafından kaderine terk edildiği iddialarının ötesinde yerel siyasette CHP Milletvekillerini görmek mümkün değil. 1 Mayıs etkinliklerinde saha da olmak elbette önemli olsa bile, köylüler ve esnaf muhalefetin seçim sonrası sessizliğinden rahatsız. Öyle ki, zamların yükseldiği ve otoyol ücretlerinde fahiş zamların ötesinde 10 kat ve 6 kat gibi akıllara zarar fiyatlandırma ve cezalandırmaların gerçekleştirildiği bir dönemde muhalefet sessiz. Ak Parti’de yaşanan iç karışıklık Milletvekilleri arasında gözle görülür guruplaşmalara neden olurken, CHP’nin Bursa’da sahadan sessizce çekilmesini anlamak mümkün değil!

Siyasette yeniden bir şekillenme sürecinin su götürmez bir gerçeklik gösterdiği şu günlerde CHP’de yaşanan derin değişim rüzgârları da önemli. Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde Bursa konusunda fevri hareketler ile seçim kaybettiği gerçeği örgüt içerisinde ki çekişmenin de bir diğer göstergesi. CHP Genel Başkan Yardımcıları ve Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Lale Karabıyık’da dâhil olmak üzere CHP’de Milletvekilleri ve yöneticiler sessiz. Yerel anlamda sokağa inmeyen, halk ile seçim sonrası teşekkür buluşmalarına imza atmayan CHP’nin Bursa’da Bozbey ile oyunu çok güçlü bir şekilde arttırdığı biliniyor. CHP’nin Ak Parti içerisinde ki karmaşa da saha da olmaması en çokta Ak Parti’de ki yenilikçilerin işine yarıyor. Ak Parti’den önümüzde ki haftalarda çıkması beklenen yenilikçi siyasi hareketin, sağ ve sol siyaseti kucaklayan yeni bir merkez siyasi partisi doğuracağına kesin gözüyle bakılıyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.