Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gönül adamı Dündar...

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2019 00:00

Yerel seçimler bitti ama kavgası halen devam ediyor. Geçtiğimiz pazar günü Osmangazi Belediyesi'nin daveti üzerine Fetih Şenlikleri kapsamında Çukurca ve Çeltik mahallelerinde gerçekleşen kız alma ve köy düğünü etkinliklerine katıldım. Kentiyle bütünleşen organizasyonlara imza atan Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sanat İşleri Müdürlüğü'nün 350 kişilik gençlik sanat gurubunu keyifle seyretme fırsatı yakaladım. Kentin içerisinde sanatı var ederken, gençlerle bütünleştiren organizasyonları kentle ötekileştirmeden sahneye alabilen bir yönetimi olduğu için Osmangazi çok şanslı.

Bursa'ya dair önemli projelerin merkezine kenti ve kentin tarihini almanın geri kazanımını üçüncü dönemde yeniden koltuğa oturarak alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kent kimliğini kentlilere yansıtıyor. Köy düğünlerinde toplumsal bütünleşmenin ötesinde kültürel farkındalıklarında ortadan kaldırıldığını görüyoruz. Vatandaşı ile çiftetelli oynayan, oturup çay sohbeti yapan, gençleri ile keyifli diyaloglara imza atan Mustafa Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarif ettiği gönül adamı mottosuna uyumlu bir siyasetçi. Erdoğan'ın gönül siyasetini Osmangazi'de başarıyla uygulayan Dündar'ın yeni döneminde; yönetim ekibinde yapacağı değişimler, halkla daha fazla diyalog, çocuk ve yaşam alanlarını her mahallede yenileyen pozitif belediyecilik ve herşeyden önemlisi büyük projeleri hayal eden değil inşa eden anlayışını güçlendirmesi bekleniyor.

Milli Görüş'ün Fatih'i Bursa'daydı

Uzun soluklu bir iştir siyaset. Öyle kalburüstü tipleri pek taşımaz üstünde. Kaldırım üstünde yatan ile kucaklaşmasını, halk ile hemhal olmasını bilenlerin otağıdır siyaset. Öyle dümdük değil dimdik gidilmesi gerekilen bir yoldur siyaset. İşte öyle dimdik bir adamın yiğit evladı ile kucaklaştı Bursa. Milli Görüş'ün Fatih'i diyebileceğimiz gür sesi ile gönüllerde ki hasreti bitiren Dr. Fatih Erbakan'ı Bursa'da görmek fazlasıyla mutlu etti hepimizi. Umut ve aşka dair, memleket ve İslam'a dair ne varsa çok büyük bir tevazu ile özetledi Fatih Erbakan.

Mevcut Ak Parti iktidarını naif cümlelerle faiz lobisi üzerinden eleştiren Yeniden Refah Hareketi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'a salonda yoğun bir ilgi mevcuttu. Her yaştan kadın ve erkeğin katılım gösterdiği Merinos Osmangazi salonu hınca hınç doluyken, koridorlar ve salon dışında da yoğun kalabalık mevcuttu. Hükümetin yatırımlarını takdir eden ama yüksek faizli borçlanmayı eleştiren Fatih Erbakan, iktidara geldiklerinde faiz lobisi ile mücadele edeceklerini, denk bütçe ve onurlu maaş ile hem iş dünyasının hem de vatandaşın yeniden refah ile huzura ereceğini ifade etti. Yeniden Refah Partisi İl teşkilatı başta olmak üzere ilçe teşkilatlarının yoğun bir tempoda katılım gösterdiği gecede Yıldırım ve Orhaneli teşkilatları damga vurdu.

Bursa'nın gözü Ankara'da

Yerel seçimlerin bitmesiyle birlikte gözler Ankara'ya çevrildi. Seçim gecesi balkon konuşmasını tek başına gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem kabine de hem de Ak Parti'de değişime gideceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ak Parti'nin ötesinde siyasette değişen gelişmeler yeni dengelerin oluşmasına neden oluyor. Bir yanda 'Umut Partisi' iddiaları diğer yanda Yeniden Refah Partisi'nin sahaya inmesi, Ak Parti'de değişimi mutlak kılıyor. Türkiye'nin genelinde ciddi kentleri ve Büyükşehir Belediyelerini kaybeden Ak Parti'nin Bursa'da diğer illere göre düşen oylara rağmen Büyükşehir ve merkez belediyeleri elde tutması başarı olarak değerlendiriliyor. Bursa Milletvekillerinin yoğun emeğini gören Ankara'da Mustafa Esgin, Refik Özen, Atilla Ödünç ve Ahmet Kılıç ile Emine Yavuz Gözgeç öne çıkan isimler arasında yer alıyor. Bursalı bakanlar olarak bilinen önceki dönemler Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya yeni dönemde Ankara'da görev verileceği yönünde beklenti yüksek. Ak Parti'nin Bursa'da teşkilat ile uyumlu bir süreç yönettiği kabul edildiğinde Çavuşoğlu'na bakanlık, Ala'ya ise Genel Başkan Yardımcılığı fazla uzak değil.

Elbette Bursa siyasetinde beklenilen değişimleri sadece Ak Parti cephesinden okumamak gerekiyor. Mudanya, Mustafakemalpaşa, Karacabey'de önemli oy kazanımları elde eden Demokrat Parti'de eve dönüşler hızlandı. Yine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda örgütçe yalnız bırakıldığı iddia edilen Mustafa Bozbey'in de CHP tarafından İl Başkanlığı'na getirilmesi söz konusu.

Kısacası; Ankara'da tansiyon yüksek olduğu gibi, Bursa'da da heyecan dorukta diyebiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.