Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Golcüsü Olan Kazanır

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2020 00:02

Çocuklarının geleceğinden endişe duyan anne-babalar, “Oğlum garanti olsun, devlet kapısına kapağı at. Ne olur ne olmaz” diye öğüt verirler.

Klasmanda ense enseye bir basamak farkla duran Altay ve Bursaspor’da dünkü maça başlarken, zirve sıcaklığının içine kapağı atacakları garanti bir yer arayışı içindeydiler. Ne de olsa iki takımın geçmiş olarak köklerinde ve de genlerine işlemiş baba nasihatleri vardı...

Malum; İzmir temsilcisi  ‘Büyük Altay’ lakabı olarak bilinirken, Timsah ise Türk futbolunun ‘5. Büyüğü’ olarak anılıyordu...

Santrayla birlikte Ali Akman’ın ev sahibi ekibin ağlarına bıraktığı ancak ofsayt olarak sayılmayan gol gençlik yıllarımızda yazık sinemalarda ‘parça gösteriyor’ diye nitelenen gelecek olan esas filmin bir habercisi mi diye düşündük.

Nitekim yanılmamışız...

20’de soldan bindiren Onur topu Ali Akman’a gönderdi, ligin flaş ismi de babası yaşındaki Kaptan İbrahim Öztürk’ü bir topukla yere oturtarak meşin yuvarlağı arkasındaki Kerem’e servis etti.

O da pozisyonu gol olarak pişirdi: 0-1...

Bursaspor tabelada öne geçmenin getirisiyle rakibe önde pres yapmaya başlayınca maç hareketlendi.

Ne zaman ki Regattin Bursaspor ceza sahasında top almaya başlayınca oyunun seyri değişti. Kaleci Deniz’in yakın mesafeden kornere tokatladığı Berkay’ın kafa şutu da sanki Altay’ın her an gelmesi muhtemel beraberlik sayısının işaretiydi.

Öyle de oldu!

Yeşil Beyazlı takımın bu sezon duran toptan yediği bilmem kaçıncı gol demetinde yine benzer bir sahneyi seyrettik!  Ziya’nın devre biterken kornerden gelen meşin yuvarlağı ön direkte sıyırtma bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdiği pozisyonda, kaleci ile birlikte tam 7 Yeşil Beyaz formalı oyuncu arka direkte topu bekliyordu!

İlk devre Bursaspor karşısında evinde göçebe duruma düşen Altay’da ikinci yarıda Yücel İldiz   “3 puan almak için, bir şeyler yapmak lazım. Durduk yerde vermezler” diye düşünüp orta sahaya Yekta Kurtuluş hücuma da Paixao’yu monte edince anladık ki; Timsah’ın evine puan ya da puanlarla dönmesi kendine değil de rakibin hatalarına bağlıydı. Paxiao’nun takımını öne geçiren golünü gördükten sonra bu görüşüm daha da netleşti.

Bursaspor savunması Portekizli golcüye nasıl öyle rahat vurdurdular anlamış değilim! Geçen sezon Bursa’daki maçta Altay’ın ofsayttan attığı golü görmezden gelip ekmeğine kan doğrayan hakem Burak Şeker’in ‘çorbada benim de tuzum olsun’ diyerek yarattığı penaltıda Paixao skoru belirlerken  ‘Benim gibi golcüsü olan her zaman kazanır’ pankartını Bornova Stadı’na da asıyordu...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.