Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gerçekleri görmeli

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2015 00:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2015 00:52

Sezon başından bu yana deyim yerindeyse Mehter Takımı gibi ‘bir ileri-2 geri’ giderek Bursaspor bugünlere geldi. 12 haftada 5 galibiyet 7 yenilgi. Hiç berabere kalmamışız, yani yerinde saymayı bile beceremedik. Bir ileri 2 geri..

 

12 hafta geride kaldı ve her hafta sonunda ‘Biz yeni bir takımız, zamana ihtiyacımız var’ söylemlerini de artık bırakın geride bırakmayı, aklımızın köşesinden bile geçirmemeliyiz. Evet bir takımı komple yeni kurduğunuzda belli bir süre oyuncuların birbirlerinin ne yapacağını öğrenmesi için zamana ihtiyaç olabilir ama ‘yıldız’ dediğiniz oyuncular, ülkelerinin milli takımlarında oynayan oyuncalar hala orta yapmayı bilmiyorsa, savunmanın kademesine nasıl girileceğini bilmiyorsa, bir topa nasıl çıkılacağını bilmiyorsa, nasıl ara pası atacağını bilmiyorsa ya da biliyor da yapmıyorsa o zaman neyi tartışacaksınız ki?

 

Bursaspor kadrosunu Birleşmiş Milletler gibi yapacağımıza gelecek vadeden genç oyuncularımızı başka takımlara göndereceğimize biz oynatsaydık bugünkü tablodan daha kötüsü olamazdı, hatta daha iyi bile olabilirdi. O genç oyuncuları kazanmamız da büyük kârımız olurdu. Genç oyuncuların isimlerini burada sıralamanın anlamı yok, hepimiz biliyoruz..

 

Gönderdiklerimizi bu saatte geri getiremeyiz ama şöyle bir geriye doğru baktığımızda hala bu tip oyuncuların varlığını görebiliriz. Eldeki ‘yıldız’ isimlerin kendilerini şarj etmeleri için biraz zaman tanımalı, sahada tüm benliği ile mücadele edecek isimleri sahaya sürmeli. Sahada her şeyini ortaya koyunca kaybetseniz dahi bu tribünlerin sizi nasıl alkışladığı ortada.

 

Daha iki hafta önce Beşiktaş maçında bunu yaşamadık mı? Bu kadar yakın bir örnek hafızalarda iken mücadeleden uzak durmak, bunu sahaya yansıtacak oyunculara şans vermemek olmaz..

 

Şimdi önümüzde bir Kayserispor maçı var. Hemen ardından kupa maçı. Her iki maçta da rakiplerimiz kalite olarak Bursaspor’un çok ama çok gerisinde. Ama şu bir gerçek ki; her iki takım oyuncuları da sahada Bursaspor’dan çok daha fazla isteyecek, çok daha fazla koşacak ve çok daha fazla mücadele edecek. Durum böyle olunca da bize “Kadromuz çok iyi ama zamana ihtiyacımız var” demek düşüyor ki, artık bu cümleyi kimse duymak istemiyor. Her ne şartta olursa olsun.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.