Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gerçek Star Sosyete Kazım

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2015 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 07:32
Kazım Günbaşar namı diğer Sosyete Kazım Bursa'nın tamamının tanıdığı ve Türkiye'nin birçok ilinde tanınan bir değer ve şovmendir Sosyete Kazım,1974 Erzurum ili Horasan İlçesi Muratbağ köyü doğumludur henüz 2 yaşındayken biraz geçim sıkıntısı birazda deprem bölgesi olma sebebiyle Ailesi ile 1976 yılında Bursa'ya taşınır.

Kendisini 1995 yılında ATV'de merhum Boran Kaya'nın sunduğu İner misin Çıkar mısın yarışmasında tanımıştık yarışma Türkiye'de bir hayli ses getirmiş ve reyting oranları çok yükselmişti. Yarışmanın ilk etabının birincisi Şafak Sezer ikincisi Semih Koç üçüncüsü ise Hakan Yılmaz olmuştu.

Sıra ikinci etap yarışmalarına geldiğinde Sosyete kazım yarışmacılar içinde yerini almış ve iddialı bir şekilde çalışmalarına hız vermişti. İlk üç turda birinci olan Kazım Günbaşar finalde de 97 puanla birinci olmasına rağmen ayak oyunları ve torpiller sayesinde ikinciliğe düşürülmüş hakkı resmen gasp edilmiştir. 2008 yılında ise Flaş TV'de benzeri bir yarışma programı vardı bu yarışmanın tekrar programları gece geç saatlerde yayınlanıyordu ve bu tekrarların tamamını izlemiştim son final programı kalmıştı. Sabah erken saatte İstanbul’a gitmem gerektiği için otobüse bindim uykusuz ve yorgun olduğum için gözlerimi kapatıp uyumaya çalışıyordum fakat ön koltukta iki yolcu hararetli bir şekilde konuşuyordu. Esenler terminaline kadar böyle devam etti otobüsten inip servis beklerken konuşan iki kişiden biri Sosyete Kazım'mış o da benim gibi yorgun ve uykusuz olmasına rağmen enerji ve heyecan doluydu gülümseyerek kendisinin birinci olmasını dürüstçe söyledim. Çünkü o yarışmada en yetenekli isim Sosyete Kazım'dı ne yazık ki yine finali dayısı olanlar kazanmış Sosyete Kazım'ın hakkı yine yenmişti.

Kazım Günbaşar evli iki kızı ve bir oğlu var Ailesine çok düşkün bir baba gerçek mutluluğu Ailesinde arayan bu gönül insanının güzel yüreği acılarla dolu üç ağabeyini, anne ve babasını da ardı ardına kaybetmiş olması büyük acılar yaşatmış. Doğal olarak kendisine ağabeylerinin vefat nedenleri biri beyin kanaması ve diğer ikisinin ailede ırsi olan karaciğer rahatsızlığı ne yazık ki Sosyete Kazım'ın bu tedaviyi görmesi gerekiyor ve buda maliyetli bir durum ve şu an tedaviyi düşünmüyor. Kendisini ailesine adamış durumda ben çalışmazsam ailem mağdur olur diyor. Bu konuşmalarını dinlerken aklımdan Merhum Müslüm Gürses'in İsyankar filmi geçti doğal olarak bu filmi izleyenler ne dediğimi anlarlar. Sosyete Kazım benim gözümde çok değerli bir insan bir nevi kırgınlıklarını da anlattı. Özellikle Erzurumlular Federasyonu başkanı ve bizim eski dostumuz Ömer Ömeroğlu'na çok kırgın hemşeri olarak kendisine sahip çıkmadıklarını ve destek verilmemesi sebebiyle ziyadesiyle üzüntüsünü ifade etti. Tabi Ömer Ömeroğlu'nun bu konuda hassasiyet göstermesini şahsım olarak bekliyor ve Sosyete Kazım'a destek olacağına inanıyorum çünkü ben kendisini öyle tanıyor ve biliyorum.

Ve Sosyete Kazım renkli neon ışıkları ve sahte dünyaları görmüş yaşamış bir insan ve sahteliğe hiç kapılmadan helal ekmeğinin peşinden koşan yetenekli dürüst bir Aile Babası sahne haricinde yetenekleri de var; örneğin kendisini normal bir esnaf olarak görebilirsiniz bazen İşportacı olarak da görebilirsiniz Mısır, simit, baklava, gömlek ve çanta satarken de görebilirsiniz. Hiç şaşırmayın bazen zabıtadan kaçan bir işportacı olarak halktır o ve helal parası ile 1993 model bir Uno alır. Ailesini sevindirir ardından bir gece arabası çalınır ve kaza yapılmış halde kullanılmaz şekliyle bulunacak kadar da talihsiz bir insandır. İki yaşında Bursa'ya gelip ömrünün 39 yılını şehrimizde geçiren değerli sanatkara yerel televizyonlar neden sahip çıkmaz anlamıyorum. En azından haftalık bir komedi programı yapabilir İnsanımızın bu kötü dönemlerde stresini azaltıp kahkaha attırabilir bu donanıma sahip sanatçı bence ülkemizde çok azdır ve biz dibimizde yeşermiş olan bu güzelliği göremiyoruz Sosyete Kazım'ın Şafak Sezer'den, Cem Yılmaz'dan, Şahan Gökbakar'dan eksiği yok inanın fazlası var. Taklit yeteneği, mimikleri ve taklit ettiği ünlünün yüz şeklini olaya konsantre olmasıyla ona benzemesi apayrı bir yetenektir. Bunların haricinde ses sanatkarlığı yaparak her türlü şarkıyı yorumlaması da kalitesini zirveye çıkarmaktadır. Heyecanlı olması ile birlikte ara ara kekeme konuşması kendisini biraz üzmüş olsa da bunun bir eksiklik olduğunu düşünmüyoruz şarkı söylerken kekeme olunmuyor. Ünlü türkücü Hüseyin Turan'ı hatırlatıyorum kendisine evet o da öyle diyor ve gülümsüyor. Kendisini ulusal kanallarda film ve dizilerde görmek isteriz. Giydiği her kıyafet ve takındığı her tavır bir insana ancak bu kadar yakışır hüzün ve mizahı aynı anda size sunabilecek ender yetenek mutlaka hak etmiş olduğu yerlere getirilmelidir. Alişan ve Çağla Şikel'in Show TV'de sunduğu ve Türkiye'nin izlediği Yurdum İnsanı yetenek yarışmasında birinciliği alnının teriyle ve bileğinin hakkıyla kazanan Sosyete Kazım maalesef Bursa medyasında hak ettiği değeri bulamamış adeta üvey evlat muamelesi görmüştür. Tüm Bursa medyasına sesleniyorum bazen başınızı kaldırıp gökte aradığınız yıldızlar dibinizdedir başınızı indirip biraz çevrenize bakın aradığınız yıldızı veya yıldızları mutlaka göreceksiniz.

Sosyete Kazım'ın Halkımıza mesajını iletmek boynumuzun borcudur ve son olarak anne ve babaların çocuklarına parasal miras yerine mutlaka ve mutlaka öncelikli olarak eğitim mirası bırakmalıdır. Okul eğitimi ve karakter eğitimi vurgusunu ısrarla yaparken para gelir geçer eğitim ve karakter kalıcıdır. Çocuklarınızı bu yönde iyi eğitirseniz Devlete ve Millete iyi evlat yetiştirmiş olursunuz diyerek ne kadar vatansever olduğunu da ortaya koymuş oluyor. Esenkalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.