Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zonguldak’ta kurbanlıklar pazara indi

Zonguldak’ta Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlıklar pazara indi. Pazarın en pahalı hayvanı 380 kilogram ağırlığındaki Osman oldu.Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Zonguldak’taki hayvan pazarında hareketlilik artmaya...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2016 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2016 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ta kurbanlıklar pazara indi
Zonguldak’ta Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlıklar pazara indi. Pazarın en pahalı hayvanı 380 kilogram ağırlığındaki Osman oldu.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Zonguldak’taki hayvan pazarında hareketlilik artmaya başladı. Bir hafta önce kurulan pazarda kurbanlıklar 6 bin ila 13 bin lira arasındaki fiyatları ile alıcılarını bekliyor. Çevre illerden gelen satıcılar ise fiyatların geçen yıl ile aynı olduğunu ifade ederek hareketliliğin devam ettiğini söyledi.
Karabük’ün Ovacık ilçesinden 69 ambarları mevkisinde kurulan hayvan pazarına 45 büyükbaş hayvan getirdiğini ifade eden Hüseyin Özbayar, "Pazar kurulalı bir hafta falan oldu. Şu anda talep var, geçen yıl ile aynı diyebiliriz. Fiyatlar kilo bazında 30 ile 35 lira arasında satıyoruz. Belki 1-2 lira yukarı olabilir. En az 6 binden başlayıp 12 bin lira arasını buluyor. En yüksek fiyatlı hayvan 13 bin lira, yaklaşık 400 kilogram civarında. En düşük hayvan ise 150 kilogram geliyor. Şu anda 45 hayvanın 10 ila 12’sini verdik. Kısmet, bekliyoruz" diye konuştu.
"FETÖ olaylarının etkisi var"
Kurbanlık pazarında kardeşiyle birlikte büyükbaş hayvan satan Kadir Özbayar ise FETÖ olaylarının kurbanlık pazarına hareketlilik kattığını söyledi. İnsanların hisselerini bağışlamak yerine kendi kurbanlıklarını almaya geldiğini söyleyen Kadir Özbayar, şöyle dedi:
"Geçen hafta Cumartesi günü Pazar kuruldu. Allah’a şükür olsun. Bu sene hızlı satış oluyor. FETÖ olaylarının çok etkisi var. Vatandaş hep kandırılıyordu. Artık gözü açıldı. Yok yurtmuş, yok başka bir şeymiş. 500-600 liraya hisse olmaz. Bu doğru değil. Adamlar buzağı kesiyor. Biz bunu öğrendik. Türkiye olarak kandırıldık. Vatandaş gözünü açtı. Kendi alıp kendi kesiyor. Fiyatlar çok uygun, geçen yıl ile aralarında pek bir fark yok. Keseye göre, herkesin bütçesine göre hayvan var."
En cüsselisi ’Osman’ alıcısını bekliyor
Yaklaşık 380 kilogramağırlığındaki Osman isimli büyükbaş hayvan ise pazarın gözdesi oldu. Kurbanlıkların bulunduğu pazarda ’Osman’ın ağırlığında başka bir büyükbaş hayvan bulunmadığını söyleyen Kadir Özbayar, "Pazarı gezdik. Bu ağırlıkta hayvan yok. Belki gelebilir. Yaklaşık 380 kilogramağırlığında. Garantidir, kantara girip çıkmıştır" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.