Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zonguldak Tunahan’a Ağladı

Hakkâri Yüksekova’da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal’ı son yolculuğunda binler uğurladı. Şehidin annesi Bağdagül Bozkurt’u ise başka bir şehidin annesi teselli etti. 1989 yılında Hakkâri Çukurca’da şehit düşen...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkâri Yüksekova’da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal’ı son yolculuğunda binler uğurladı. Şehidin annesi Bağdagül Bozkurt’u ise başka bir şehidin annesi teselli etti. 1989 yılında Hakkâri Çukurca’da şehit düşen Jandarma Komando Er Cengiz Akpınar’ın annesi Fatime Akpınar da tören alanına geldi.
Şehit Tunahan Kartal’ın tabutu başına gelen Fatime Akpınar, burada bir süre şehidin tabutunu sevdi. Tunahan Kartal’ın annesi Bağdagül Bozkurt ile kucaklaşan Fatime Akpınar, bir süre şehit annesini teselli etti.
Kozlu İlçesi Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende anne Bağdagül Bozkurt güçlükle ayakta durdu. Şehidi son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı. Cenaze töreni için ayrılan alan törene katılanlara yetmedi. Binlerce kişi şehidi son yolculuğuna uğurladı. Törene Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti ve CHP milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Şehit Tunahan Kartal, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Kdz. Ereğli ilçesine götürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.