Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zirve Yayınevi Cinayetinde Öldürülenler İçin Anma Töreni Düzenlendi

Malatya’da 9 yıl önce Zirve Yayınevi’nde öldürülen 3 kişi için mezarları başında anma töreni düzenlendi. Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske de mezarı başında anıldı.Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi’nde yaşanan...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya’da 9 yıl önce Zirve Yayınevi’nde öldürülen 3 kişi için mezarları başında anma töreni düzenlendi. Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske de mezarı başında anıldı.
Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi’nde yaşanan olayda çalışanlar Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel 5 genç tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.
Yayınevinde öldürülen Uğur Yüksel Elazığ’da, Necati Aydın İzmir’de, Tilman Geske ise Malatya’da mezarları başında anıldı. Kiltepe Mahallesi’nde bulunan Ermeni Mezarlığında düzenlenen anma törenine Malatya Kilisesi Pastörü Tim Stone, Diyarbakır Protestan Kilisesi Pastörü Ahmet Güvener, Adana Kurtuluş Kilisesi Pastörü Hüseyin Ocak, Van Kilisesi Pastörü Vahit Yıldız ile kilise cemaati katıldı.
Yapılan duaların ardından okunan ilahilerle sona eren anma törenine katılanlar mezara karanfil bıraktı. Öte yandan Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Suzanna Geske’nin çocuklarının eğitimleri nedeniyle Almanya’da oldukları öğrenildi.
Anma töreni boyunca polis ekipleri de mezarlık çevresinde güvenlik önlemi aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.