Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zihinsel Engelli Kız Kardeşlerin Dramı

Hakkâri’de, babaları İş-Kur tarafından işe alınan zihinsel engelli iki kız kardeşin aylıkları kesildi.Hakkâri-Çukurca kara yolu üzerinde bulunan Çimenli köyü Seyid mahallesinde tahrip olmuş toprak evde ikamet eden 10 nüfuslu Kurt ailesi,...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkâri’de, babaları İş-Kur tarafından işe alınan zihinsel engelli iki kız kardeşin aylıkları kesildi.
Hakkâri-Çukurca kara yolu üzerinde bulunan Çimenli köyü Seyid mahallesinde tahrip olmuş toprak evde ikamet eden 10 nüfuslu Kurt ailesi, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. İşsiz olan ve sol ayağından 8 defa ameliyat olan 45 yaşındaki baba Adil Kurt, bir süre önce İş-Kur tarafından geçici olarak 6 aylığına işe alındı. İşe alınan baba, iş sahibi olmanın sevincini yaşarken, sigortası olduğu gerekçesi ile zihinsel engelli kızları 15 yaşındaki Melek ve 16 yaşındaki Meral’ın aylıkları kesilince perişan oldu.
Sol ayağından 8 defa ameliyat olduğunu söyleyen baba Adil Kurt ise, yokluk içerisinde yaşam mücadelesi verdiğini belirterek şunları söyledi: “5 kız ve 2 erkek çocuğum var. Bir kızım il dışında üniversitede okuyor. Çocuklarımın dördü eğitimlerini sürdürüyor. Hayırsever köylülerin yardımları ile ailemi geçindiriyorum. İş-Kur’da ismim çıkınca çok sevindim. İş sahibi olmamla birlikte zihinsel engelli kızlarımın aylıkları kesildi. İş-Kur’daki sürem bitince öylece ortada kaldım. İl dışında üniversitede okuyan kızım para istiyor, gönderemediğim için çok üzülüyorum. Durumum ortada. Her tarafı çatlamış toprak evde yaşıyoruz. İşim yok sakat olduğum için çalışamıyorum. Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyorum.”
Anne Latife Kurt ise, bütün köylülerin durumlarını bildiğini belirterek, hayırseverlerin yardımı ile ayakta durduklarını söyledi. Latife Kurt, evinin yıkılmak üzere ve rutubetli olduğunu anlatarak "Eşim geçici olarak işe alındı sonra çıkarıldı. Eve gelen zihinsel engelli kızlarımın maaşları da kesilince ortada kaldık. 10 nüfuslu bir aile olarak zor günler yaşıyoruz. Bir ara valiliğe müracaat ettik. 100 TL bize bir ödeme yaptılar. Aile olarak mağdur durumdayız. Yetkililerden isteğimiz engelli olan kızlarımın maaşlarının bağlanması ve bize sahip çıkmalarıdır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.