Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeytinciler hileli zeytinyağı reklamlarının kaldırılması için RTÜK’e başvurdu

Zeytindostu Derneği televizyonlarda ‘Tanıtıcı reklam’ kuşağı adı altında pazarlanan bazı zeytinyağlarında hile tespit edilmesi üzerine, söz konusu reklam filmlerinin kaldırılması için RTÜK’e başvuruda bulundu. Dernek Başkanı Murat...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 08:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zeytinciler hileli zeytinyağı reklamlarının kaldırılması için RTÜK’e başvurdu

Zeytindostu Derneği televizyonlarda ‘Tanıtıcı reklam’ kuşağı adı altında pazarlanan bazı zeytinyağlarında hile tespit edilmesi üzerine, söz konusu reklam filmlerinin kaldırılması için RTÜK’e başvuruda bulundu. Dernek Başkanı Murat Çetin, bir zamanlar balda yapılan hilenin benzerinin zeytinyağında yapılmaya başlandığını dikkat çekerek vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Zeytinyağı sektörünün kanayan yaralarından tağşişe (Hileli karışım yağ) televizyon reklamları da alet edilmeye başlandı. Bir dönem sahte balda yoğun olarak uygulanan yöntemin zeytinyağına da sıçradığını belirten Zeytin Dostu Derneği Başkanı Murat Çetin, “Bu yolla tanıtımı yapılan bir ürünün analiz raporlarında tağşiş çıkması üzerine Zeytindostu Derneği olarak harekete geçtik. Vatandaşları kandırmaya yönelik bu reklamın kaldırılması için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) resmi başvuruda bulunduk. Dernek olarak sürecin takipçisi olarak tüketicilerin sağlığıyla oynanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Açıklamasında “Piyasa fiyatının altında çok satılan yağlara itibar etmeyin” uyarısı yapan Zeytindostu Derneği Başkanı Çetin, “Gıda sahtecileri sahte baldan sonra zeytinyağında da vatandaşları benzer yöntemlerle kandırmaya çalışıyor. Maalesef başarılı da oluyorlar. Televizyonda yayınlanan bir reklamdaki ürünün analiz raporları göstermektedir ki söz konusu zeytinyağı başka yağlarla karıştırılmış ve saf değildir. Tüketicinin bu şekilde kandırılmasına kayıtsız kalmayacağımızı göstererek reklamın kaldırılması yönünde şikayetimizi RTÜK’e dilekçe yazarak ilettik. Reklamın hala televizyonlarda gösterilerek kamuoyunu aldatmaya devam etmelerini engellemek amacıyla RTÜK’e 12 Ekim 2017 Perşembe tarihinde yayından kaldırılması için başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz” diyerek vatandaşların da gıda konusunda dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Tüketicileri gerçek piyasa değerinin altında satılan yağlara karşı da uyaran Murat Çetin, kullanılan çeşitli pazarlama yöntemlerine kanılmamasını tavsiye ederek, “Halen telefonla arandığında tağşişli yağın satışının devam ettiğini görüyoruz. Girişimlerimiz sayesinde bu tip hileli gıda ürün pazarlayan reklamların yasaklanmasını sağlamak amacındayız. Gerçek piyasa fiyatlarına göre çok daha ucuz fiyatlara satışlar yapılıyor. Bu kesinlikle mümkün değil. Bu anlamda kamuoyunun dikkatini çekmeyi, yetkilileri harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Bizimle birlikte Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi de (UZZK) söz konusu reklam hakkında Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılarak yasal takibat başlatılması talebinde bulundu” diyerek bu tür reklamlarla tüketicinin de üreticinin de mağdur edildiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.