Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeytinburnu’nda Düzenlenen Hamsi Festivali Renkli Görüntüler Oluşturdu

Zeytinburnu’nda Karadeniz rüzgarı estiren Hamsi ve Radyo Festivali’nde 15 bin kişilik hamsi ikramı yapıldı. Günün erken saatlerinde etkinlik alanına gelen vatandaşlar hamsi yiyebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.Zeytinburnu Belediyesi tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zeytinburnu’nda Karadeniz rüzgarı estiren Hamsi ve Radyo Festivali’nde 15 bin kişilik hamsi ikramı yapıldı. Günün erken saatlerinde etkinlik alanına gelen vatandaşlar hamsi yiyebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
Zeytinburnu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 3’üncü Hamsi ve Radyo Festivali düzenlendi. Zeytinburnu Meydanında yapılan Hamsi Festivali’nde 15 bin kişilik hamsi ikramı yapıldı. Günün erken saatlerinde hamsi festivaline katılmak için Zeytinburnu Meydanı’na gelen vatandaşlar hamsi yiyebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Havanında güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, hamsi festivali ile keyifli bir gün geçirdi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’da hamsi festivaline katılarak vatandaşlara hamsi ikramında bulundu. İkramların ardından ise bir süre horon tepildi.
ŞEHZADE MUSTAFA ROLÜNÜ OYNAYAN ALİHAN TÜRKDEMİR DE FESTİVALE KATILDI
Televizyon ekranlarında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Şehzade Mustafa karakterini canlandıran minik Alihan Türkdemir annesi Emine Türkdemir ile birlikte Zeytinburnu’nda düzenlenen Hamsi ve Radyo Festivali’ne katıldı. Annesi ile sıraya girerek ekmek arası hamsi alan minik Türkdemir, “ Sırada beklerken çok eğlendim. Hamsiyi de çok seviyorum. Sırada çok bekledim. Bende Karadenizliyim” dedi.
“KARADENİZ’İN HAMSİSİNİ ZEYTİNBURNULU VATANDAŞLARIMIZA TATTIRALIM İSTEDİK”
Festivalin birçok vatandaşı bir araya getirdiğini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,  “Bugün Zeytinburnu’nda Hamsi ve Radyo Festivali’ni başlattık. Bu organizasyonu 3 yıldır yapıyoruz. Türkiye’mizin hemen hemen birçok radyosu Zeytinburnu’ndan tüm Türkiye’ye seslenecek. Bizim insanlarımızın yemek kültürü, örneğin Karadeniz’in yemek kültürü denilince akla ilk gelenlerden birtanesi hamsidir. Arzu ettik ki bu festival kapsamı içerisinde Karadeniz’in hamsisini de Zeytinburnu’ndaki hemşerilerimize tattıralım. Onun dışında doğu ve Güneyduğu’nun yemek kültürünün öne çıkanlarından bir tanesi de çiğ köftedir. Yarın, inşallah 15 bin kişiye burada çiğ köfte ikram edeceğiz. Önümüzdeki hafta sonu Rumeli’nin böreğini, Türk dünyasının pilavını da burada, Zeytinburnulu hemşerilerimize ikram edeceğiz.  Bu festivalimiz genelde Nisan ayı başlarında oluyor ama Türkiye’deki koşullardan sebep bu sene Mayıs ayına kaydı. Zeytinburnu’nun zenginliği, bu zenginliğin İstanbul’da, Zeytinburnu’nda yöresel tatlarımızı hemşerilerimizle tatmak istiyoruz. Onun için buradayız” diye konuştu.
"HAMSİYİ EN ÇOK SEVEN BENİM"
Hamsi yemek için uzun süredir kuyrukta beklediğini belirten Mustafa Meriç, “ Hamsi kuyruğundayız. Nasip olursa hamsi alacağız inşallah. Ben Zeytinbunuluyum. Hamsiyi en çok seven benim. Pazara gittiğim zaman hamsi alırım ben . Hamsinin tatlısı da olur, tuzlusu da olur. İdarecilerimiz bu etkinliği tertip ediyorlar. Bu çok iyi bir şey. Bugün hamsi alan var alamayan var, pazara giden var gidemeyen var. Hiç olmazsa burada herkes bir sefer hamsi yemiş oluyor” dedi.
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, hamsi dağıtımı sonrası Zeytinburnu Meydanı’nda kurulan radyo ofisine geçerek Karadeniz’in Sesi Radyosu’na konuk oldu. Aydın Durmuş’un sunduğu radyo programında konuşan Başkan Aydın, tüm İstanbulluları Zeytinburnu Meydanı’nda yapılan festivale davet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.