Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeytinburnu Meydanı’nda 5 Bin Kişilik İftar Sofrası

Zeytinburnu Belediyesi, Ramazan ayının ilk iftarında Suriyeli, Kazak, Kırgız, Türkmen ve Afgan vatandaşları Türk vatandaşlarla aynı sofrada buluşturdu.Zeytinburnu Belediyesi, Ramazan ayının ilk iftarında ülkelerinden göçüp Zeytinburnu’na...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 23:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 23:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zeytinburnu Meydanı’nda 5 Bin Kişilik İftar Sofrası
Zeytinburnu Belediyesi, Ramazan ayının ilk iftarında Suriyeli, Kazak, Kırgız, Türkmen ve Afgan vatandaşları Türk vatandaşlarla aynı sofrada buluşturdu.
Zeytinburnu Belediyesi, Ramazan ayının ilk iftarında ülkelerinden göçüp Zeytinburnu’na yerleşen Suriyeli, Kazak, Kırgız, Türkmen ve Afgan vatandaşları Türk vatandaşlarla aynı iftar sofrasında ağırladı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı iftar programında vatandaşlar Ramazan ayının ilk iftarını bir arada yapmanın mutluluğunu yaşadı. Zeytinburnu Meydanı’ndaki iftar organizasyonuna katılan Zeytinburnu Belediye Başkan Murat Aydın, masaları tek tek gezerek vatandaşları selamladı.
“ZEYTİNBURNU BENİM AİLEM, DOLAYISIYLA BEN İLK İFTARIMI HEMŞEHRİLERİMLE YAPTIM”
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Ramazan ayının ilk orucunu Zeytinburnu’nda yaşayan vatandaşlarla birlikte açtı. Ezanın okunmasıyla birlikte açılan oruç sonrasında Başkan Aydın, sahnede konuşma yaptı. Aydın, “Ben ilk iftarımı yıllardır Zeytinburnulu hemşehrilerimle birlikte yapıyorum. Benim ailem Zeytinburnu dolayısıyla Ramazan ayının ilk iftarını hemşehrilerimle yapıyorum. Bu akşam Allah nasip etti Zeytinburnu Meydanı’nda hemşehrilerimle bir araya geldim. Bu iftarda biz belediye olarak organizasyonu yapıyoruz, ama ev sahipliğini iş adamları yapıyor. Her akşam farklı bir mekanda, farklı bir yerde hemşehrilerimizle beraber olacağız” dedi.
“RAMAZAN’DA GÖNÜLLERİMİZİ VE SOFRALARIMIZI HERKESE AÇALIM”
Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyleyen Başkan Aydın, “Geçmişte olduğu gibi bu Ramazan ayında da vatandaşlarımızla bir araya geçeğiz. Bu yıl sosyal etkinliklerimizin yanı sıra kültürel etkinliklerimizde olacak. Seyit Nizam ve Merkezefendi Camii’nde İstanbul’un önemli hocaları bizlerle birlikte olacaklar. Enderun şeklinde teravihler camilerimizde kılınacak. Merkezefendi Camii’nde teravih öncesinde kültürel etkinliklerimiz olacak. İnşallah Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde hem İstanbul’da hem Türkiye’de geçirmiş oluruz. Ramazan’da gönüllerimizi ve sofralarımızı herkese açalım. Hayat ve yaşam birlikte paylaşınca güzel oluyor” diye konuştu.
Ailesiyle iftar programına katılan Bahar Doğanay, “Bu çalışmalar insana mutluluk ve huzur veriyor. Ne mutlu verenden, Allah ondan razı olsun” şeklinde konuştu.
İlk orucunu meydanda açan Bilgin Ergül ise, “Birlik ve beraberliğimizi göstermek için bizim insanlarımızın burada bulunması güzel. Eski Ramazanların tadını burada alabiliyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.