Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zabıtadan Kimyasal Varil Operasyonu

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, içindeki kimyasal madde İmrahor Çayı’na döküldükten sonra çay kenarına bırakılan 100’ün üzerinde varil ele geçirdi. Kimyasal maddeleri çaya döken kişi yakalandı.Ankara...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, içindeki kimyasal madde İmrahor Çayı’na döküldükten sonra çay kenarına bırakılan 100’ün üzerinde varil ele geçirdi. Kimyasal maddeleri çaya döken kişi yakalandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Akdere Kuru Baraj mevkiinde içindeki kimyasal madde İmrahor Çayı’na döküldükten sonra çay kenarına bırakılan 100’ün üzerinde varil ele geçirdi. Zabıta Dairesi Çevre Denetim Merkez Amirliği tarafından rutin kontroller sırasında kimyasal atıkların çaya döküldüğünün fark edilmesinin ardından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, emniyet ile Mamak zabıta ekiplerinin de desteğiyle olay yerinde önlem alındı.
Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, varillerin özel bir firmaya ait olduğunun tespit edildiğini ve içinde yapı kimyasalı olduğunun düşünüldüğünü söylediler. Yetkililer, “Öncelikle varillere ilişkin yapılan ön incelemede, içinde yapı kimyasallarının olduğu tespit edildi. Ardından gerekli önlemler alındı ve varilleri İmrahor Deresi’ne döken kişi yakalandı. Bu kişi emniyetteki sorgulamasında, özel bir firmanın varilleri bertaraf etmesi için para verdiğini ve kendisinin de kimyasalları dereye döktüğünü söyledi” ifadelerini kullandı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün kimyasallar üzerinde inceleme yapacağını, duruma göre de bu kimyasalların nasıl bertaraf edilmesi gerektiğine karar vereceğini kaydeden yetkililer, “Firmaya da 2872 Sayılı Çevre Kanunu çerçevesinde en düşük 149 bin TL olmak üzere idari para cezası kesilecek. Ayrıca olay mahkemeye de intikal edecek ve adli süreç de başlatılmış olacak” açıklamasında bulundu.
Bu tür kimyasalların toprak ve suya bırakılamayacağını, kimyasalın türüne göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün kriterlerine uygun bir şekilde bertaraf edilmesi gerektiğini belirten yetkililer, şunları kaydetti:
“Ancak bu olayda firma söz konusu kriterlere uymadan varilleri bu şekilde bertaraf etmeye kalkmış. Variller, herhangi bir patlama veya olumsuz bir durumun yaşanmaması için bomba imha ekiplerinin de dahil olduğu ekiplerce gerekli tüm önlemler alınıp buradan kaldırıldı. Bundan sonraki teknik süreç Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, adli süreç ise emniyet tarafından yürütülecek.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.