Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Yüzyılın En Sakat Gösterisi’ Güldü Geçirdi

Gaziantep’te engelli şovmen Ayhan Yarıcı, ’Yüzyılın En Sakat Gösterisi’ adlı tek kişilik gösteride engelli izleyenleri gülmekten kırdı, geçirdi.Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te engelli şovmen Ayhan Yarıcı, ’Yüzyılın En Sakat Gösterisi’ adlı tek kişilik gösteride engelli izleyenleri gülmekten kırdı, geçirdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle engellilere destek için stand-up gösterisi düzenlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, gösterinin açılışında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in engelliler için yaptığı çalışmaları anlatarak teşekkür etti. Türkiye’de ilk Engelli Daire Başkanlığının Gaziantep’te kurulduğunu hatırlatan Çelebi, “Her süreçte birileri çıkar, caddeleri düzenlenmesi, kaldırımları böyle olması, engellilerin eğitimi beni bana anlatırdı. Bu nedenle bu salonda çok engelli görmek gerekiyor, çok kalabalık bireylerde görmek ve çok kafalara da hitap etmek gerekmiyor. Gerçek kafalara hitap edip, engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için beraber olmak gerekiyor” dedi. Engellinin yüzde 85’inin bireyler tarafından oluştuğunu, yüzde 15’inin ise genetik olduğunu belirten Çelebi, beyinler arasında engellerin kaldırılması diledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor da Engelliler Haftası kapsamında müdürlük olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktardı. Zor, engellilerin sorunları dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini kaydetti.
ESPRİLERİ ENGELLİLERİ GÜLDÜRDÜ, ENGELSİZLERİ DÜŞÜNDÜRDÜ
Konuşmaların ardından sahneye çıkan engelli komedyen Ayhan Yarıcı, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen ’Yüzyılın En Sakat Gösterisi’ adlı tek kişilik şovuyla, katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı. Engelli insanların komik hallerini ve içinde bulunduğu trajikomik durumları kendi üslubuyla yorumlayan engelli komedyen Yarıcı, komik anlatımları ve esprileri engelli davetlileri gülmekten kırıp, geçirdi. Yarıcı’nın esprileri engelli olmayan davetlileri de güldürürken, mesajları ile de düşündürdü. Hayatta hiç kimsenin garantisi olmadığını anlatan Yarıcı, her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu söyledi. Yaklaşık 15 yıldır bu işi yaptığını aktaran Yarıcı, “15 yıldan beri anlatmaya çalıştığımız şey engelli olmasının ne kadar doğal bir şey olduğudur. Engelliliğin grip, nezle olmak, kolunu kırmak veya dişini çektirmek kadar insani ve doğal bir şeydir. Birbirimizden farkımız olmadığını aynı konuda aynı cümleleri kurabileceğimizi anlatmaya çalışıyorum” diye konuştu.
Etkinliğin sonunda Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Yarıcı’ya gösterisinden dolayı teşekkür ederek, çiçek verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.