Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzlerce yıllık geçmişe sahip Karagöz tüm yönleriyle Küçükçekmece’de

Küçükçekmece Belediyesi 2016-2017 kültür sanat sezonuna dünyanın en renkli ve en başarılı kukla oyunlarını her yıl İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası Kukla Festivali ile start verdi. Festival boyunca yüzlerce yıllık geçmişe...

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2016 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Küçükçekmece Belediyesi 2016-2017 kültür sanat sezonuna dünyanın en renkli ve en başarılı kukla oyunlarını her yıl İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası Kukla Festivali ile start verdi. Festival boyunca yüzlerce yıllık geçmişe sahip Karagöz tüm yönleriyle Küçükçekmecelilerle buluşurken, yıl boyunca 15 Temmuz temalı programlara ağırlık verilecek.
Küçükçekmece Belediyesi 2016- 2017 Kültür - sanat sezonu başladı. Sezonun ilk programı İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen Uluslararası Kukla festivali oldu. Festival boyunca Karagöz’ün dünyası, sergisi, Karagöz Şarkıları konseri, Singapur kukla oyunu, Singapur Sokakları, Macaristan Kukla Oyunu, Hint Kuklaları, Cengiz Özek çocuk tiyatrosu, Büyülü ağaç ve çöp canavarı, Karagöz ve kukla atölyesi meraklılarıyla buluşacak. Bu yıl 15 - 30 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak Kukla Festivali, UNESCO kültür mirası taşıyıcısı Karagöz Sanatçısı Cengiz Özek sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek. Ayrıca yıl boyunca düzenlenen etkinliklerde 15 Temmuz Darbe Girişimi de tüm yönleriyle anlatılacak. Yeniz sezonun tanıtımında Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek yıl boyunca devam edecek faaliyetler hakkında istişarelerde bulundu.
"Popüleri peşinden giden bir yaklaşımımız olsun istemiyoruz"
Kültür ve sanat sezonuna Karagöz’ün Dünyası ile start verdiklerini belirten Başkan Temel Karadeniz, "Karagöz belki televizyonun atası, belki sinemanın atası , İlki çizgi filmin atası . Bu anlamda belki şuanda popüler olmaktan uzak noktada. Bu geleneğimizi hem korumalıyız hem çocuklarımızla , hem gençlerimizle hem de kendimizle olan ilişkilerini devam ettirmeliyiz. Küçükçekmece Belediyesi olarak biz popülerin peşinden giden bir yaklaşımımız olsun istemiyoruz, farklı şeyler göstermek, farklı şeylere temas etmek dikkate değer işleri vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz" dedi.
Kültür sanat sezonu boyunca 15 Temmuz darbe girişimini konu alan bir çok program içeriğinin hazırlandığını belirten Başkan Karadeniz, ”Kültür sanat çalışmalarımız içinde 15 Temmuz önemli bir yer tutacak inşallah. Bütün okullarımızda her ay çeşitli çalışmalarla 15 Temmuz’un farklı yönlerini ön plana çıkartarak özellikle gençlerimizin dünyasında canlı kalmasına çalışacağız” diye konuştu.
Festival Boyunca 11 ülkeden 20 grup festivale renk katacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.