Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzde 87’lik görme kaybı resim çizmesine engel olmuyor

Diyarbakırlı 16 yaşındaki Goran Korkmaz, genetik bir hastalık nedeni ile yüzde 87 görme kaybı ile doğdu. 4 kardeşinde de aynı sıkıntı bulunan Goran, bir köşeye çekilip kaderine razı olmak yerine en çok istediği resim çizmek yeteneğini...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakırlı 16 yaşındaki Goran Korkmaz, genetik bir hastalık nedeni ile yüzde 87 görme kaybı ile doğdu. 4 kardeşinde de aynı sıkıntı bulunan Goran, bir köşeye çekilip kaderine razı olmak yerine en çok istediği resim çizmek yeteneğini geliştirmek için kursa yazıldı. Goran’ın görme kaybına rağmen çizdiği resimler parmak ısırtıyor.
Diyarbakırlı Korkmaz ailesinin en büyük çocuğu olan Goran, tıpkı kardeşleri gibi görme engeli ile doğdu. İlk başlarda sorun yaşamayan Goran, okula başladıktan sonra ilk sorununu yaşamaya başladı. Yaşıtları gibi net göremediği için okulun her döneminde sıkıntı yaşayan Goran, yüzde 87’lik görme engelinin kendisine sorun oluşturmasına izin vermedi. Derslerinde oldukça başarılı olan Goran, en çok istediği resim çizme yeteneğini geliştirmek için de kursa yazıldı. Bir süre yapılan resimler üzerinde gölgelendirme yapan Goran, daha sonra kendi resimlerini çizmeye başladı. Goran’ın son dönemlerde çizdiği resimler, görenleri kendine hayran bırakıyor.
Görememesi resim çizmesine engel değil
Anne babasının akraba evliliği yapması nedeni ile 4 kardeşinde de genetik olarak görme problemi bulunduğunu belirten Goran Korkmaz, "Gündüz güneş ışınlarının gözümü rahatsız etmesi nedeni ile çok fazla dışarı çıkamıyorum. Sınıfta tahtayı görebilmem için en önde oturmam gerekiyor. Yazılar küçük ise eğer yanımda oturan arkadaşımın bana okuyarak not alabiliyorum. Sınavlarda bana özel sınıf ayarlanıyor, iki gözetmen eşliğinde biri okuyor bir diğeri ise optiği işaretliyor. Okulda yazılı sınavlarda benim için yazı boyutları büyütülüyor ya da biri tarafından okunuyor. Resim çizmeyi çok seviyorum. Amcamın yönlendirmesi sayesinde kursa yazıldım. Önceleri sorun yaşarım sandım ama bu artık benim için bir zevke dönüştü. Gözlerimin çok iyi görmemesi resim yapmam için bir engel değil" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.