Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yürüme Güçlüğü Çeken Yusuf Satranç Sayesinde Hayata Tutundu

Artvin’in Arhavi ilçesinde doğuştan kalça çıkığı nedeniyle yürüme güçlüğü yaşayan 11 yaşındaki Yusuf Kaya, satranç sayesinde hayata tutunuyor.Geçirdiği 6 ameliyata rağmen yürüme zorluğu çeken Yusuf Kaya, 5 yaşından beri oynadığı...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Artvin’in Arhavi ilçesinde doğuştan kalça çıkığı nedeniyle yürüme güçlüğü yaşayan 11 yaşındaki Yusuf Kaya, satranç sayesinde hayata tutunuyor.
Geçirdiği 6 ameliyata rağmen yürüme zorluğu çeken Yusuf Kaya, 5 yaşından beri oynadığı satranç ve fizik tedavi sayesinde yürümeyi başardığını ifade etti. 11 yaşındaki Yusuf, “Ben yatarken arkadaşlarım top oynuyordu, ben de onları camdan izliyordum. Aileme ’Yatmak istemiyorum, bana oyun bulun’ dedim. Dayımda ’Sana bir oyun öğreteceğim’ dedi ve beni satrançla tanıştırdı. Sonrasında Hopa’da kurs açıldı. Kursa gitmek için merdiven çıkmak gerekiyordu. Merdivenler yüzünden bana gidemeyeceğimi söylediler. Ancak ben inat ettim, gittim ve başardım. Kurs kısa süre sonra kapandı. Arhavi’de bir başka kurs bulduk, oraya başladım ve antrenörüm Hamza Albayrak ile tanıştım. 6 yaşından itibaren her yıl il birincisi oldum. Eskiden oynayan arkadaşlarımı ben izlerdim, şimdi onlar beni izliyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.