Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurt sayısının artması ikinci el piyasasını vurdu

Son zamanlarda devlet ve özel yurtlarının artması, ikinci el esnafını kara kara düşündürüyor.Müşteri potansiyellerini en fazla öğrencilerin oluşturduğu ikinci el eşya esnafları, son zamanlarda artan yurt sayısının işlerini olumsuz etkilediklerini...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2016 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2016 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yurt sayısının artması ikinci el piyasasını vurdu
Son zamanlarda devlet ve özel yurtlarının artması, ikinci el esnafını kara kara düşündürüyor.
Müşteri potansiyellerini en fazla öğrencilerin oluşturduğu ikinci el eşya esnafları, son zamanlarda artan yurt sayısının işlerini olumsuz etkilediklerini söyledi. Yurt sayısının gittikçe artmasından dolayı öğrencilerin daha fazla yurtlara çıktığını belirten ikinci el eşya esnafı, öğrencilerin artık eskisi gibi alım satım yapmadıklarını ifade ediyor. Evlerde kalan öğrencilerin ise kendi aralarında eşya alım satımı yaptığını belirten esnaflar, öğrencilerin piyasadan çekilmesiyle işlerinde azalma olduğunu söyledi.
"Depolarımız ikinci el eşya dolu"
İki el piyasasının iyi durumda olmadığını belirten Samsun ikinci el esnaflarından Mustafa Can, "Bu yıl işlerimiz çok durgun geçti. Darbe girişimi de etkiledi piyasayı. Ama Kurban Bayramı ile beraber biraz canlanma var. Öğrencilerin ikinci el eşyaya talebi azaldı. Öğrenci olayı bitti gibi bir şey.. Yaptığımız ticaret içerisinde öğrencilerin payı artık yüzde 10 bile değil. Açılan yurtlar piyasayı çok etkiledi. Öğrenciler eskisi gibi eve çıkmıyor. Eve çıkanlar da eşyalarını birbirine satıyor. Bu öğrenciler açısından belki iyi oluyor ama bizi olumsuz etkiliyor. Şu anda bizi ayakta tutan normal vatandaşlarımız. İkinci el piyasası oldukça zayıfladı. Depolarımız ikinci el eşya dolu. Artık bizde yavaş yavaş sıfır eşyaya dönüyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.