Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurt dışı oyları sandıklara yerleştirildi

16 Nisan’da yapılacak olan referanduma ilişkin yurt dışında kullanılan oylar, kontrollerin yapılmasının ardından sandıklara yerleştirildi. Yüksek güvenlikli 5 odada saklanacak olan oylar, 16 Nisan günü saat 17.00’ye kadar bu odalarda bekletilecek.Cumhurbaşkanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2017 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2017 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yurt dışı oyları sandıklara yerleştirildi

16 Nisan’da yapılacak olan referanduma ilişkin yurt dışında kullanılan oylar, kontrollerin yapılmasının ardından sandıklara yerleştirildi. Yüksek güvenlikli 5 odada saklanacak olan oylar, 16 Nisan günü saat 17.00’ye kadar bu odalarda bekletilecek.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin oylanacağı 16 Nisan referandumu için yurt dışında kullanılan oylar, Esenboğa Havalimanından tırlara yüklenerek ATO Congresiuma götürülmüştü. 57 ülkeden Türk seçmenlerin kullandığı oy pusulalarının bulunduğu torbalar, kontrolleri yapılarak sandıklara yerleştirildi. Yüksek güvenlikli 5 odada saklanacak olan oylar, 16 Nisan Pazar günü saat 17.00’ye kadar bu odalarda bekletilecek. Yüksek güvenlikli odaların anahtarları yalnızca siyasi parti temsilcilerinde olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.