Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanlıların yoğurt rekoru Zonguldak’ta kırılacak

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, "Bir seferde aynı kapta yapılan en çok yoğurt" rekoruna sahip olduğu bilinen Yunanlıları geçmek için çalışma başlatıldı.Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bu yıl 3. düzenlenecek olan "Çaycumalılar...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunanlıların yoğurt rekoru Zonguldak’ta kırılacak

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, "Bir seferde aynı kapta yapılan en çok yoğurt" rekoruna sahip olduğu bilinen Yunanlıları geçmek için çalışma başlatıldı.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bu yıl 3. düzenlenecek olan "Çaycumalılar Buluşuyor" etkinliği 5-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çaycuma Kaymakamlığı ve Çaycuma Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte birçok ilk de yaşanacak. Yunanlılara ait olduğu bilinen "Bir seferde aynı kapta yapılan en çok yoğurt" rekorunu yaklaşık bin kilogram ile aşmayı planladıklarını ifade eden Çaycuma ve Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, yaptıkları toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Çaycuma yoğurdunun dünya çapında tanıtımı amacıyla ait "Bir seferde aynı kapta en çok yoğurt" rekor denemesinin de planlandığını anlatan Çaycuma İlçe ve Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, yaptıklar toplantıyla ilgili, "Bu sene 3.’sünü 5/6 Mayıs ’ta Çaycuma Kaymakamlığı ve Çaycuma Belediyesi ev sahipliğinde yapacağımız ’Çaycumalılar Buluşuyor’ etkinliğe bu sene dünyanın bir çok yerinden binlerce Caycuma lı ve Zonguldak lı davetlinin katılması bekleniyor. Etkinlikle bu sene bir çok ilklerde yaşanacak. Önümüzdeki günlerde programın detayı kamuoyu ile paylaşılacaktır. Yapılan hazırlık toplantısında etkinliğe son halini vermek amacı ile Çaycuma da geniş katılımlı bir toplantı yapılmasına da karar verildi. Bu sene bölgemizin adını ulusal bazda duyurmak amacı ile bir rekor denemesi yapılması da planlandı. Bilindiği üzere bölgemiz yoğurdu ile ünlü bir bölgedir. Yoğurdumuzu dünya çapında tanıtmak amacı ile "Bir Seferde Aynı Kapta Yapılan En Çok Yoğurt" rekoru da planlandı. Bu rekor şuanda Yunanlılara ait. Bunun gibi bir çok etkinlik, bu büyük buluşma içerisinde yer alacaktır. Bazı üniversitelerden öğretim görevlileri de bilimsel çalışmalarını katılımcılarla paylaşacak. Dolu dolu geçecek etkinlik için önerisi olan tüm dostlarımızın önerilerine açığız. Hep birlikte daha iyi bir Çaycuma ve Zonguldak için el ele verelim" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.