Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanlar Türk usulü lokma dağıttı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Yunanlar Türk usulü lokma dağıttı.Ege’de Birlikte Varolma ve İletişim Derneği üyeleri, 1924 yılındaki mübadelede Ayvalık’a ilk göç eden Giritlilerden olan Ali Onay’ın ölüm yıl dönümünde lokma...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Yunanlar Türk usulü lokma dağıttı.
Ege’de Birlikte Varolma ve İletişim Derneği üyeleri, 1924 yılındaki mübadelede Ayvalık’a ilk göç eden Giritlilerden olan Ali Onay’ın ölüm yıl dönümünde lokma dağıttı. 1918 yılı Girit doğumlu Ali Onay’ın kendileri için çok özel bir yeri olduğunu ifade eden Ege’de Birlikte Varolma ve İletişim Derneği Başkanı Stratis Pothas, “Bundan yıllar önce Midilli’de Ayvalıklı yazar Ahmet Yorulmaz ile birlikte ikisini onurlandırmıştık. Ancak geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden sevgili dostumuz Ali Onay’ın cenazesine hava muhalefeti sebebiyle katılamamıştık. Bundan dolayı bugün onun hatırasına lokla dağıttık" dedi.
Ayvalıklı ilk mübadillerden Ali Onay’ı anlatan Michigan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Doç. Dr. Sophia Kufopulu da, çocukluğunun büyük bir bölümünün Cunda Adası’nda geçtiğini söyleyerek, o yıllarda mübadillerin lehçe farklarını esprili bir dille anlattı. Bu yüzden önce Türkçe’yi, daha sonra da Girit dilini öğrenmek zorunda kaldığını ifade eden Kufopulu, iki kültür arasında kültürel sıkışmışlıkların ise en iyi örneğinin Cunda Adası’nın ilk mübadillerinden Ali Onay olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.