Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan’ın Yeni İzmir Başkonsolosu Ayvalık’ta

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argira Papoulia, Balıkesir’in Ayvalık hudut kapısından Türkiye’ye girdi.Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve daire amirleri tarafından çiçeklerle karşılanan...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunanistan’ın Yeni İzmir Başkonsolosu Ayvalık’ta
Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argira Papoulia, Balıkesir’in Ayvalık hudut kapısından Türkiye’ye girdi.
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve daire amirleri tarafından çiçeklerle karşılanan Papoulia, ‘Ata toprağım’ dediği Türkiye’de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Mübadele yıllarında Alaçatı’da doğan anneannesi ile İzmir’de doğan dedesinin yaşadığı Ege bölgesinde Türk-Yunan dostluğunun pekiştirilmesi için çalışmalarını sürdüreceğini kaydeden İzmir Başkonsolosu Argira Papoulia, Ege’deki göçmen meselesi ve Türkiye’nin Yunanistan’daki göçmenleri geri kabulüyle alakalı açıklamalarda bulunmaktan kaçındı.
Ayvalık için elinden gelen her türlü çalışmayı yapmak için ilçe yetkililerinin emrinde olduğunu vurgulayan Papoulia, Türk Yunan ilişkilerinin gelişmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çabalarının takdire şayan olduğunu kaydetti.
Türk-Yunan işbirliğinin önümüzdeki yıllarda daha da çok gelişeceğine inandığının altını çizen Papoulia, “Görev sürem boyunca Türk-Yunan ekonomilerinin güçlendirilmesi için çeşitli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.