Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan 28 Mülteci Daha İade Etti

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki geri kabul anlaşması gereği Yunanistan’ın Kos Adası’ndan gelen mülteci kafilesi Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Güllük Limanı’na ulaştı.28 mülteciyi taşıyan Asım Kaptan isimli feribot...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki geri kabul anlaşması gereği Yunanistan’ın Kos Adası’ndan gelen mülteci kafilesi Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Güllük Limanı’na ulaştı.
28 mülteciyi taşıyan Asım Kaptan isimli feribot saat 14.30 sıralarında Kos Adası’ndan yola çıkarak 17.00’da Güllük Limanı’na geldi. Sabah saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri alınan limanda UMKE ekipleri, 112 Sağlık ekipleri ve jandarma ekibi hazır bulundu. Sahil Güvenlik botlarının eşliğinde gelen sığınmacılar için yapılan hazırlıklar sonrasında mülteciler teker teker feribottan indirildi. Feribottan indirilen mülteciler kurulan çadırlarda sağlık kontrolünden geçirildi. Afganistan, Bangladeş uyruklu mültecilerin karayolu ile Kırklareli’ne götürülecekleri öğrenildi.
Öte yandan bazı mültecilerin sağlık sorunları olduğu ve bir mültecinin ise ayağının aksadığı dikkatlerden kaçmadı. 28 mülteciye ise 42 AB polisinin eşlik ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.