Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekova’ya 13 ay sonra ilk yolcu uçağı indi

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güvenlik gerekçesiyle seferlere kapalı olan Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na 13 ay sonra ilk yolcu uçağı indi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güvenlik gerekçesiyle seferlere kapalı olan Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na 13 ay sonra ilk yolcu uçağı indi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından 26 Mayıs 2015’te açılışı yapılan havalimanı, ilçede yaşanan çatışma ve operasyonlar nedeniyle sefere kapatılmıştı. 13 Mart 2016’da başlayan ve 30 Mayıs 2016’da son bulan operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı sonrası güvenliğin yeniden sağlanmasıyla ilk yolcuğu uçağı indi.
İstanbul’da havalanan A319 sefer sayılı uçak, 13 aydan sonra 49 yolcusunu Yüksekova’ya indirdi. Yolculardan Abdullah Canan, Yüksekova’ya uçakla gelmesinin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, “Van uçağı için pazartesi günü yer yoktu, bayrama yetişemeyeceğim korkusu yaşıyordum. Bu bizim için bir sürpriz oldu. İnşallah devamını da bekliyoruz” dedi.
Yolculardan Veysi Dumlu da, uçuşların yeniden başlatılmasından memnun kaldıklarını söyleyerek, “Kurban Bayramı’na denk gelmesi bizi çok memnun etti. İnşallah bundan böyle devamı gelir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ise yaklaşık 13 aydan beridir Selahaddin Eyyübi Havalimanı’nın yolculara kapalı olduğunu ifade ederek, “Burada emeği geçen herkese, açılması yönünde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, Sayın Valimize, Sayın kaymakamımıza, Sayın Havalimanı Müdürümüze minnettarız. Şükranlarımız arz ediyoruz. Çok güzel bir duygudur. Yüksekova’ya renk katacak, heyecan katacak. Burada ticari bir sirkülasyon olacak. İran tarafından gelecek yolcularla artık bu 190 kilometrelik Van yolu ızdırabından kurtulacağız. Çok mutluyuz, bundan daha güzel bir mutluluk olamaz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.