Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekova’daki kasaplar denetlendi

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından kasaplar denetlendi.Ruhsat ve mühürsüz et denetimi yapan ekipler, kasapların kesinlikle mühürlü...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüksekova’daki kasaplar denetlendi

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından kasaplar denetlendi.

Ruhsat ve mühürsüz et denetimi yapan ekipler, kasapların kesinlikle mühürlü et satmaları ve belediye kontrolünde kesimlerin yapılması gerektiğini belirttiler. Vatandaşların mühürsüz et almamaları konusunda uyarıda bulunan ekipler, tespit edilen mühürsüz etlerin satışını gerçekleştiren kasaplara da cezai işlem uyguladı.

Kaçak kesim konusunda denetimlerinin aralıksız devam edeceğini belirten Zabıta Müdürü Süleyman Dikçe, “İnsan ve çevre sağlığına büyük önem veriyoruz. Hayvansal ürünlerden bulaşan hastalıkların önüne geçilmesi için önceden önlem alınması gerekiyor. Belediyemiz tarafından Yeşildere Mahallesi’nin girişine yapılan yeni mezbaha tesisi halkımızın hizmetinde ve belediye veteriner hekimi gözetiminde kesim yapılıyor. Vatandaşlarımızdan, mezbaha harici kesilmiş, orijini belli olmayan, kontrolden geçmemiş ve damgasız etleri almamalarını istiyoruz. Mezbaha dışında kaçak kesim tespit edildiği taktirde ekiplerimizce hemen el koyarak imha edilecek ve kesim yapan şahıslar hakkında yasal işlemler başlatılacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.