Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekova’da Sokaklardan Evlere Uzanan Tünellerde Patlayıcılar Bulundu

Güvenlik güçlerinin Hakkari Yüksekova’da bölücü terör örgütüne yönelik sürdürdüğü operasyonda sokaklardan başlatılan ve evlerin içine doğru açılan tünellerde patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcılar tespit edildi.Güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 08:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 08:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güvenlik güçlerinin Hakkari Yüksekova’da bölücü terör örgütüne yönelik sürdürdüğü operasyonda sokaklardan başlatılan ve evlerin içine doğru açılan tünellerde patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcılar tespit edildi.
Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, Hakkâri ili Yüksekova ilçesinde, bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirerek kamu güvenliğinin, asayiş ve huzurun yeniden tesisini sağlamak maksadıyla, 14 Mart 2016 tarihinde başlatılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan GÜLLE Müşterek Operasyonu kapsamında, bölgede ayrıntılı arama/tarama, var olan hendekler ve barikatların kaldırılması, kapatılması, el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine kararlılıkla devam edilmekte.
Bölgeden gelen son fotoğraflarda sokaklardan başlatılan ve evlerin içine doğru açılan tünel girişleri ve girişlerin hemen 2-3 metre içinde patlatılamaya hazır EYP’lerin olduğu tespit edildi. EYP’ler bomba imha timlerince imha edilerek tüneller kapatıldı.
Son derece gelişmiş özellikleri haiz gece görüş dürbünleri ele geçirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.