Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekova’da Okullar 6 Haziran’da Açılıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki operasyon nedeniyle yaklaşık üç aydır ara verilen eğitime 6 Haziran Pazartesi günü devam edilecek.Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs itibari ile gündüzleri...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki operasyon nedeniyle yaklaşık üç aydır ara verilen eğitime 6 Haziran Pazartesi günü devam edilecek.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs itibari ile gündüzleri kaldırıldı. Ağır hasarlı olduğu için 9 okul hakkında yıkım kararının verildiği ilçede, yaklaşık üç ay aradan sonra tekrar ders başı yapılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 6 Haziran Pazartesi günü ilçedeki öğrencilerin ders başı yapacakları belirtildi. Hasar gören 9 okuldaki öğrencilerin diğer mahallelerdeki okullarda eğitim göreceğini ifade eden yetkililer, hazırlıklarda ise sona gelindiğini belirtti. Yasak öncesi 33 bin olan ilçedeki öğrenci sayısının yapılan nakiller nedeniyle milli eğitim sisteminde 21 bine düştüğü kaydedildi.
Öte yandan, yasağın kaldırılmasıyla beraber operasyon nedeniyle ilçeden ayrılan öğretmenlerin de geri dönüşleri sürüyor. İlçede telafi eğitimin yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.