Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekova’da Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor.Yüksekova’da, 78 gün aradan sonra vatandaşların geri dönüşü sürerken, esnaf da...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor.
Yüksekova’da, 78 gün aradan sonra vatandaşların geri dönüşü sürerken, esnaf da iş yerini hizmete açmak için hazırlık yapıyor. Yasak süresince birçok yapının hasar gördüğü ilçede, zarar tespit çalışmaları da sürüyor.
Vergi dairesince oluşturulan ve içerisinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerinin bulunduğu zarar tespit komisyonu, Cengiz Topel Caddesi üzerinde zarar gören iş yerlerinde hasar tespiti yaptı.
"BİZ BUNU HAK ETMEDİK"
İş yerinin kullanılamaz durumda olduğunu belirten Metin Karahan isimli esnaf, “İş yerimi toparlıyorum. Gerçi toparlayacak durumda değiliz. İki katlıdır, alt katı da su basmış ve malzemelerimiz kırılmış durumda. İnsanların bunu hak edeceğini düşünmüyorum. Bu dükkân kime ne yapmış? Kepenkleri kırdın baktın bir şey yok niye içeriye patlayıcı attınız? Duvarlar yıkılmış harabe durumda. Hasar tespit komisyonu geliyor fatura istiyor, ben faturayı nereden bulacağım” dedi.
Komisyonun çalışmaları devam ederken, bazı esnaflar da iş yerlerini temizlemeye başladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.