Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekova’da Gıda Yardımı Yapıldı, İftar Çadırları Kuruldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 78 gün süren sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından kente dönen vatandaşlara gıda yardımı yapılmaya başlanırken, birçok mahalleye ise iftar çadırları kuruldu.Yüksekova’da uygulanan...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 78 gün süren sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından kente dönen vatandaşlara gıda yardımı yapılmaya başlanırken, birçok mahalleye ise iftar çadırları kuruldu.
Yüksekova’da uygulanan yasağın 30 Mayıs’ta kısmi olarak kaldırılması ile ilçeye dönüşler devam ediyor. Binlerce kişinin döndüğü ilçede belediye ve kaymakamlık ekipleri harekete geçti. Yıkımın yaşandığı 7 mahalleye elektrik ve su verilemezken hem Yüksekova Belediyesi hem de ilçe kaymakamlığı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu. Belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yüksekova Belediyesi Eş Başkan Vekili Adile Kozay, evleri yıkılan vatandaşlara yardımcı olmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için 4 ayrı komisyon kurduklarını söyledi. Kozay, belediye koordinasyonunda kurulan yardım, teknik, sağlık ve hukuk komisyonlarının çalışmalarına başladığını anlattı.
Yardım komisyonunun ilk etapta ilçeye dönen yaklaşık 10 bin vatandaşa iki öğün yemeğin yanı sıra her ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayan gıda kolileri dağıttığını belirten Kozay, şu ana kadar ilçeye gelen yardımların Rojava Yardımlaşma Derneği, Van Büyükşehir Belediyesi, Hakkari, Batman ve Tunceli Belediyelerinden geldiğini sözlerine ekledi.
Van Büyükşehir Belediyesi her gün 10 bin kişiye iki öğün yemek dağıtırken, Hakkari Belediyesi’nin gönderdiği gıda paketleri de belediyenin soğuk hava deposuna yerleştirildi.
Hakkari Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerine iftar çadırı kurmaya başlarken, Yüksekova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da ilçenin tüm mahallelerinde Ramazan ayı öncesi gıda yardımında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.