Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekova’da demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.15 Temmuz gecesi TSK içerisindeki bir grubun darbe girişimi esnasında açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenler...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
15 Temmuz gecesi TSK içerisindeki bir grubun darbe girişimi esnasında açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenler için Yüksekova ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Merkez İhsaniye Camii’nde kılınan namaza Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, AK Parti İlçe Teşkilatı, köy ve mahalle muhtarları, kurum amirleri, bazı sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar katıldı. Kılınan namazın ardından Kaymakam Çenet ve beraberindekiler, Yüksekova Hükümet Konağı önüne giderek darbe girişimine tepki gösterdi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kaymakam Çenet, “O gecede maalesef üzerlerinde asker üniforması olan Fethullahçı Terör Örgütü mensupları ülkemizin milli iradesine saldırmışlardır. Milli irademizi temsil eden TBMM’yi bombalamışlar, sokaklarımızda sivil halkımızı katletmişlerdir. Biz bu hadiseyi Yüksekova halkı ve yönetimi olarak kınıyoruz” dedi.
Darbe girişimi esnasında Yüksekova’da tedbirlerin alındığını kaydeden Kaymakam Çenet, “Burada ilk andan itibaren başta valimizin önderliğinde gerekli tedbirler alınmış ve emniyet güçlerimiz ile TSK içindeki vatansever subay arkadaşlarımıza gerekli talimatlar verilerek gerekli tedbirler alınmıştır. Bu işte şüpheli görülen, yanı başımıza kadar sızan, birlikte çalıştığımız bazı terör örgütü mensupları şu anda gözaltındadır ve haklarındaki hukuki işlem devam etmektedir” diye konuştu.
Darbe girişiminde direnen halkın o gece destan yazdığını vurgulayan Kaymakam Çenet, “Milletimiz iradesine sahip çıkmıştır, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu oyunu boşa çıkarmıştır. Bizler Yüksekova olarak milli mücadele kahramanlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu zillete düşmüş terör örgütü mensuplarını da kınıyoruz. Yüksekova olarak cuma günü vesilesi ile şehitlerimizin anısına gıyabi cenaze namazını kıldık. Bizler kamu hizmeti vermeye, vatandaşlarımızla kenetlenmeye devam edeceğiz, aramıza bu terör örgütü mensuplarını sokmayacağız. Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmalar devam edecek, tespitlerimiz sürdükçe gerekli ayıklamaları sağlayacağız. Bir kez daha buraya gelerek milli iradeye sahip çıkan kadirşinas Yüksekova halkına teşekkür ediyorum. Yüksekova Kaymakamı olarak beni arayan, yanımızda olduğunu söyleyenlere hürmet ediyorum. Bu zilleti boşa çıkarıp bu oyunu bozacağız. Onların hesabı varsa, Allah’ın da büyük bir hesabı vardır ve onlar bu hesap içerisinde boğulmuşlardır” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından kitle sessizce dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.