Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YTÜ’lüler Öğretmenler Günü’nde Şehit Prof. Dr. İlhan Varank’ı unutmadı

Yıldız Teknik Üniversitesi, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı koymak için gittiği Vatan Caddesi’nde şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank için 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla anma töreni düzenledi. Mesai arkadaşları...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldız Teknik Üniversitesi, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı koymak için gittiği Vatan Caddesi’nde şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank için 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla anma töreni düzenledi. Mesai arkadaşları ve öğrencilerinin şehit profesörü anlattığı törende, duygu dolu anlar yaşandı.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde şehit olan Cumhurbaşkanının Başdanışmanı Mustafa Varank’ın ağabeyi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Varank’ı, Öğretmenler Günü’nde unutmadı. Şehit profesör İlhan Varank, görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen programda anıldı. YTÜ Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Göksel Ağargün, Şehit Varank’ın eşi Saadet Varank, İlhan Varank’ın kardeşleri, Kayınvalidesi Emine Okumuş, Kayınpederi Vehbi Okumuş’un yanı sıra çok sayıda mesai arkadaşı ve öğrencisi katıldı.
Mesai arkadaşları ve öğrencileri şehit profesörü anlattı
Mesai arkadaşları ve öğrencilerinin şehit profesörü anlattığı programda duygu dolu anlar yaşandı. Törende Varank’ın başarılarla dolu özgeçmişi okundu, ardından kendisi için hazırlanan klip izlendi. Etkinlikte ayrıca, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank’ın Türkiye temsilciliğini yürüttüğü Uluslararası Performans Geliştirme Topluluğu (International Society for Performance Improvement - ISPI EMEA) da gönderdiği mesaj ile etkinliğe katıldı.
"Hepimizin geleceği için kendisini kurşunlara siper etti"
Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, programda arkadaşı İlhan Varank ile olan anılarını paylaşırken gözyaşlarına hakim olamadı. Prof. Dr. Asan, "Ağlayacaksam da sonuna kadar konuşmaya devam edeceğim. Üniversitemizin ve milletimizin hepimizin başı sağ olsun. Çok değerli bir akademisyendi İlhan ve maalesef 15 Temmuz akşamı kanlı bir darbe girişimi sırasında kendini kaybettik. Ölüm onu seçti ama galiba şehitlik mertebesi onu seçti. Çok iyi bir insandı. Vatan, millet, bayrak için, hepimizin geleceği için kendisini kurşunlara siper etti. Şehitler ölmez biliyorsunuz, ölümsüzlük şerbetini içti" dedi.
"Türkiye 15 Temmuz’da 2’nci Kurtuluş Savaşı mücadelesini verdi"
Bir insanın kalitesinin ölümünden sonra daha iyi anlaşıldığını söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İlhan Varank hocanın herkesin gönlünde yer eden bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Prof. Dr. Şahin, "İlhan hocamı tanıyan ya da tanımayan herkesin gönlünde İlhan hocamın sevgisi oluştu. Allah kulunu severse herkese sevdirir. Bu bir ölçüdür, tabi ki bir de makamların en yücesi peygamberlikten sonra şehitlik makamı en büyük makam. Bu da hocamızın geçmiş yaşantısının bir finali. Bu herkese nasip olmayacak bir final. Türkiye 15 Temmuz’da 2’nci Kurtuluş Savaşı mücadelesini verdi"
"Hocamızın ismini sadece Yıldız’da değil tüm Türkiye’de yaşatmak zorundayız"
Şehit profesörün isminin Yıldız’da yaşatılacağını sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Şahin, "Biz bizden beklenenden daha fazlasını yapacağız. Bu bizim görevimizdir. Süreçler malum biliyorsunuz, sürekli bu hainlerle mücadele içerisindeyiz. İlhan hocam bizim gönlümüzde. Hocamızın ismini sadece Yıldız’da değil tüm Türkiye’de yaşatmak zorundayız. Bu bütün ülkenin bütün Müslümanların vicdani sorumluluğudur" diye konuştu.
Programın sonunda katılımcılara, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank’ın anısına karanfil ve özel hazırlanan kitap ayraçları dağıtıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.